Τοπικά

«Πρέπει να αυτοκτονήσω…» – Απολογήθηκε και προφυλακίστηκε ο 81χρονος συζυγοκτόνος

Εμμονή ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια και ότι πρέπει να αυτοκτονήσει, φέρεται να έχει ο 81χρονος συζυγοκτόνος, που χθες οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Βόλου, όπου και απολογήθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Υπηρεσίας κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο 81χρονος, που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του, ενώ αυτή κοιμόταν, κλείνοντάς της τη μύτη και το στόμα, με αποτέλεσμα αυτή να πεθάνει από ασφυξία, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Θα οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας.
Η συνήγορος υπεράσπισης που ορίστηκε από την ανακρίτρια, δήλωσε στη «Θ» ότι ο 81χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και προέβη στην ενέργειά του να σκοτώσει τη σύζυγό του, για να τη λυτρώσει, από αγάπη. Τα κίνητρά του δηλαδή ήταν ανθρωπιστικά.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και όπως διαφάνηκε και από την απολογία του 81χρονου, φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, καθώς φέρεται να έχει εμμονή πως πάσχει από ανίατη ασθένεια και φέρεται να δήλωσε, πως δεν βλέπει μέλλον και πρέπει να αυτοκτονήσει…
Παράλληλα με την προφυλάκισή του θα διενεργηθεί επείγουσα ψυχιατρική εξέταση και εφόσον αποδειχθεί πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας, τότε θα ζητηθεί ο εγκλεισμός του υποχρεωτικά σε ψυχιατρική δομή.
Σύμφωνα με νομική πηγή, υπάρχει περίπτωση να κλονιστεί στο μέλλον το υποκειμενικό υπόβαθρο του εγκλήματος, δηλαδή να ανατραπεί το κίνητρο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και να μετατραπεί η κατηγορία εις βάρος του σε ανθρωποκτονία με συναίνεση του θύματος.

Κοντά στον 81χρονο βρέθηκαν χθες τα δύο του παιδιά, που ήρθαν από τη Σουηδία στο Βόλο, για να του συμπαρασταθούν.
Ο 81χρονος κατηγορείται πως έπνιξε στις 4 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανήμερα της Παναγίας, με τα ίδια του τα χέρια, την 73χρονη σύζυγό του, πριν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών, για να αυτοκτονήσει, ενώ άφησε ιδιόχειρο σημείωμα στο σπίτι του, στο οποίο ανέφερε ότι «αυτοκτόνησαν, για να λυτρωθούν»…
Γύρω στις 7 το πρωί της Τετάρτης τηλεφώνησε στον κουνιάδο του στον Ριζόμυλο και του είπε: «Η αδελφή σου είναι νεκρή στο σπίτι. Έχω τα κλειδιά έξω από την πόρτα».
Κατόπιν ο 81χρονος επικοινώνησε πάλι με τον κουνιάδο του και τον ενημέρωσε πως βρίσκεται έξω από το Νοσοκομείο Βόλου. Ο κουνιάδος του μετέβη στο σπίτι τους, στη Νέα Δημητριάδα και βρήκε την 73χρονη νεκρή, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε και την Αστυνομία.

Ο συζυγοκτόνος εμφανίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, έχοντας καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών από όσα έπαιρνε για διάφορα προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε λόγω ηλικίας. Αργότερα, από το κρεβάτι της Παθολογικής Κλινικής ομολόγησε στους αστυνομικούς όλες τις πράξεις του, αναφέροντας πως «λύτρωσε τη βαριά ασθενή σύζυγό του και ο ίδιος ήθελε να πεθάνει, καθώς πάσχει από σοβαρές ασθένειες».
Σύμφωνα με την Αστυνομία ανέφερε, πως είχαν συμφωνήσει με τη σύζυγό του να αυτοκτονήσουν μαζί και την Τετάρτη, μετά τη δολοφονία της, επιχείρησε και ο ίδιος να αυτοκτονήσει… Σύμφωνα με ιατρική πηγή πάντως, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ το ίδιο φαίνεται να ίσχυε και για τη δολοφονημένη σύζυγό του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το