Πολιτισμός

Πρεμιέρα την Πέμπτη για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στον Βόλο – Οι κύριες εκδηλώσεις του θεσμού

Πολλές όμορφες εκπλήξεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που ξεκινά την Πέμπτη και θα διεξαχθεί σε διάφορα σημεία του Βόλου.  Για 4 ημέρες, δεκάδες ντόπια σχήματα και dj’s υπόσχονται να βγάλουν τους Βολιώτες από το σπίτι και να τους κάνουν να εκτιμήσουν τη μουσική, στην πιο ωραία εκδοχή της ανεξάρτητα από στυλ και προτιμήσεις. ‘Ολες οι συναυλίες είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλο το κοινό, πέρα από ηλικίες.

Οι κύριες εκδηλώσεις του θεσμού:

Στην παραλία του Βόλου, το πιο συμβολικό σημείο γεμίζει με νότες από την Καμεράτα Νέων του Δημοτικού Ωδείο, σε διεύθυνση Θέμη Βαγενά και με καλλιτεχνική διεύθυνση Ανδρέα Μιμαίου. Πρωτότυπες μεταφορές από soundtracks με ηλιοβασίλεμα στο βάθος στο ορίζοντα. Το ίδιο σκηνικό Σάββατο 23 Ιουνίου βράδυ θα καταλάβει η χαρισματική Μαρίζα Ρίζου στην πρώτη εμφάνισή της στο θεσμό της πόλης.
‘Ολες τις ημέρες η ακτογραμμή της παραλίας φιλοξενεί μουσικά happenings, απο τον Αγιο Κωνσταντίνο και τα ρεμπέτικα ακούσματα στο Αλάτι, το ταλέντο των Φώτη Τάμπα & Αλεξ. Τζανή στο προάυλιο του Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου αλλά και τους πειραματισμούς του ντουέτου Noizedelic Folk , μέχρι τη blues rock συναυλία των Rubber Soul απέναντι από την Εξωραϊστική.

Σε άλλα στενά κατα μήκος της Τάκη Οικονομάκη, όπως Αγίου Νικολάου, Δον Δαλεζίου, Αντωνοπούλου και Σπυρίδη, πληθώρα απο εναλλακτικά μουσικά στυλ εναλλασσονται με γενική ώρα έναρξης στις 9 κάθε βράδυ. Η οδός Κουμουνδούρου επίσης , από την οδό Δημητριάδος μέχρι την Κονταράτου περιμένει με την παρουσία του κοινού να γιορτάσει με ήχους ελληνικού ροκ Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Ιουνίου.
Με τη θερμή ενεργοποίηση πολλών επιχειρήσεων εστίασης που δίνουν το παρών, το κέντρο της πόλης θα μεταμορφωθεί σε ζωντανή σκηνή, θυμίζοντας στιγμές φεστιβαλικών διαστάσεων που βλέπουμε σε πόλεις του εξωτερικού.

Ο χώρος του Μουσείου Τσαλαπάτα δε θα μπορούσε να λείπει απο τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το πολιτιστικό ίδρυμα Πειραιώς παρουσιάζει τους δεξιοτέχνες Duo Armaos Rastani στο κεντρικό αλώνι με μαγευτικές world ethnic μελωδίες και βιρτουοζικα παιξίματα διεθνούς επιπέδου που θα ‘κερδίσουν’ όσες παρέες πατήσουν το χορτάρι μετά τις 8:30μμ το βράδυ της Πέμπτης.
Την Παρασκευή 22 η αυλή του Τσαλαπάτα μεταμορφώνεται σε πανηγύρι με πάλκο και λαικές μελωδίες του παλιού καλού καιρού: η βολιώτισσα Ρένα Μόρφη κάνει ένα διάλειμμα απο τη θέση της στην πρώτη γραμμή των Imam Baildi και μας παρουσιάζει το alter ego της Σούλη Ανατολή που κάνει τους πάντες να παραληρούν τελευταία χρόνια.

Το ιστορικό cafe Santan, πιστό στο ραντεβού του με τη Γιορτή της Μουσικής παρουσιάζει μια πρόταση για κάθε βράδυ , rock (Minorfase και άλλοι) hiphop / reggae με τους Κακό Συναπάντημα και surf rockabilly με τους Bullets στο κλείσιμο του εορταστικού προγράμματος την Κυριακή.
Κάθε γωνιά, όπου η μουσική ακουγεται με μεράκι κάθε μέρα του χρόνου , υπάρχει στο πλάνο της Γιορτής μια αξιολογη παρουσία: το μεζεδοπωλείο Κύκλος μας επιφυλάσσει έκπληξη με την πρόσκληση του Δημήτρη ‘Χαίνη’ Αποστολάκη με τον Μανώλη Πάππο και συνοδεία μουσικών και ενός καραγκιοζοπαίχτη στο νέο τους σχήμα με τίτλο ‘ Ευτυχισμένες Μέρες’ την Παρασκευή.
Στην οδό Φερών , πλάι του σταθμού ΟΣΕ οι Sexy Christians την Παρασκευή επίσης μας έρχονται από την Αθήνα για να αποδείξουν οτι είναι απο τα κρυμμένα μυστικά της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Η Daphne Bluebird, η φωνή που μας καθήλωσε παρέα με τον κιθαρίστα Αλεκο Γεωργουλόπουλο όταν εμφανίστηκαν στο live των Kadebostany , επιστρέφουν στο Τρανζίστορ στην αρχή της Ερμου 22/6. Στα Παλιά η οδός Γραβιάς ανανεώνεται με πρόταση live (Lia Hide & Afformance απο Αθήνα) αλλά και Dj party, με electro dance έξαρση τα δύο επόμενα βράδια μέχρι αργά..
Πρωτότυπες δράσεις, όπως η αναμενόμενη παρέλαση απο τη θεαματική ορχήστρα πνευστών Schlossruugger μέσα από τους δρόμους στην πόλη, οι προβολές που επιμελείται η Αννυ Γαλανού στην παραλία ή το καραόκε για παιδιά στην Καμινάδα στο Τσαλαπάτα ,όλα συμπληρώνουν ένα πληθωρικό πολιτιστικό γεγονός που εκτείνεται από Βόλο ως το Πήλιο και από νωρίς Τετάρτη βραδυ μέχρι την Κυριακή μετά το ηλιοβασίλεμα και που θα μας θυμίσει την όμορφη όψη της πόλης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλεξανδρούπολη: Καταδικάστηκε ο καθηγητής για παρενόχληση μαθήτριας

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας…

30 Μαΐου 2024

Κυψέλη: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 4χρονης και της 76χρονης προγιαγιάς της

Η περιπέτεια της Αμαρίσα Μεϊντάνι, 4 ετών, και της προγιαγιάς της, Έσμα Μεϊντάνι, 76 ετών,…

30 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση ProRata: Ανατροπή – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ProRata, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία…

30 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: Μπάζωναν επί τρεις μέρες στα Τέμπη και έκρυψαν τη συνάντηση – Γνώριζε ο Μητσοτάκης;

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη και τη μυστική συνάντηση που…

30 Μαΐου 2024

Η Φινλανδία «έσπασε το φράγμα» των 25 βαθμών κελσίου και έχει… καύσωνα

Νέο ρεκόρ «έσπασε» η Φινλανδία τον μήνα Μάιο, ξεπερνώντας το επίσημο όριο του καύσωνα στη…

30 Μαΐου 2024

Ξαφνικό μπουρίνι έπληξε τα Ιωάννινα – Διεκόπη η κυκλοφορία σε δρόμο λόγω συσσώρευσης υδάτων

Μικρή σε διάρκεια αλλά μεγάλη σε ένταση ήταν η κακοκαιρία που ξέσπασε σήμερα Πέμπτη, κατά…

30 Μαΐου 2024