Τοπικά

«Πρεμιέρα» σήμερα για την κυνηγετική περίοδο και στη Μαγνησία – Πόσο κοστίζουν οι φετινές άδειες

«Στα όπλα» οι κυνηγοί και στη Μαγνησία, καθώς από σήμερα αρχίζει η νέα κυνηγετική περίοδος. Όλο το προηγούμενο διάστημα στα γραφεία των κυνηγετικών συλλόγων παραλαμβάνονταν άδειες, για να είναι έτοιμοι οι κυνηγοί για το αγαπημένο τους χόμπι.
Ένα χόμπι που βοηθά τον τουρισμό και στη Μαγνησία, αλλά και αφήνει εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία. Σημειώνεται ότι οι άδειες στη Μαγνησία ξεπερνούν τις 2.500. Η συμβουλή του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου είναι να υπάρχει παιδεία στο βουνό και να τηρούνται τα απαραίτητα, όπως το φωσφορούχο γιλέκο. Οι άδειες είναι τριών τύπων και συγκεκριμένα τοπική, περιφερειακή και γενική και το κόστος είναι 120 €, 140 € και 170 ευρώ αντίστοιχα. Από σήμερα αρχίζει το κυνήγι για ορτύκι, τρυγόνι και τη φάσα και από τις 15 Σεπτεμβρίου «ανοίγει» το ορεινό κυνήγι, με τον λαγό, τον αγριόχοιρο κ.λπ.

Το κυνήγι είναι ένα χόμπι, γύρω από το οποίο «παίζονται» εκατομμύρια ευρώ. Από αγορά εξοπλισμού έως και τα χρήματα που αφήνουν οι κυνηγοί στις περιοχές που εξορμούν. Μία από τις περιοχές που προτιμώνται για κυνήγι είναι και η Μαγνησία και οι κυνηγοί προτιμούν το Πήλιο και την Ανάβρα. Φέτος αναμένεται να υπάρχουν πολλά θηράματα στην περιοχή μας, όπως τρυγόνι και ορτύκι. Οι κυνηγοί, λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στη χώρα, δεν θα κάνουν μεγάλες μετακινήσεις φέτος και θα προτιμήσουν τη Μαγνησία ως περιοχή, διότι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Οι κυνηγοί πρέπει να φορούν τα φωσφορούχα γιλέκα, αλλά και να τηρούν αυτά που προβλέπονται, τα οποία είναι πλέον απαραίτητα, διότι έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς, να μη στοχεύουν τα θηράματά τους όταν αυτά βρίσκονται επάνω ή κοντά σε ηλεκτροφόρα δίκτυα (αγωγοί, καλώδια, στύλοι, υποσταθμοί, μονωτήρες κ.λπ.), καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης κ.λπ. Υπενθυμίζει επίσης ότι σε κάθε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από τα παραπάνω αίτια, οι υπαίτιοι διώκονται από τον νόμο. Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, συνιστά στην περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί ζημιά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, όπως πτώση καλωδίων, αγωγών κ.λπ., η οποία ενδέχεται να έχει προκληθεί από τα παραπάνω φαινόμενα ή από άλλα αίτια, να ενημερώσει άμεσα το γραφείο βλαβών της τοπικής μονάδας του ΔΕΔΔΗΕ (τηλεφωνικό κέντρο 11500), να αποτρέψει την παρέμβαση τρίτων, καθώς και να ενθαρρύνει την απομάκρυνση όλων των πολιτών από το σημείο αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το