Κόσμος

Η πράξη καλοσύνης υπαλλήλου σε παιδί με αυτισμό που έγινε πηγή έμπνευσης

Για αγχωμένους γονείς, οποιαδήποτε απλή πράξη καλοσύνης προς τα παιδιά τους έχει μεγάλη σημασία. Πόσο μάλλον για τον γονέα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση, μια απλή πράξη καλοσύνης μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρή.

Κάτι τέτοιο συνέβη στην Bonnie Kandel, η οποία είναι μητέρα τριών αγοριών, το ένα εκ των οποίων είναι παιδί με ειδικές ανάγκες, με αυτισμό και διαταραχές στην ομιλία και τη μάθηση.

Η Kandel, δεν άφησε να περάσει έτσι η υπέροχη πράξη μιας εργαζόμενης στα McDonald’s, η οποία έκανε ότι μπορούσε για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του γιου της.

Μοιράστηκε την ιστορία στο Facebook και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral, δίνοντας έμπνευση και ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η Bonnie Kandel με τους τρεις γιους της

Τι ακριβώς συνέβη

Για αρκετές εβδομάδες, ο γιος της Kandel, ο Leif, ο οποίος είναι 7 ετών, ήθελε απεγνωσμένα ένα παιχνίδι Team Titan, που έδιναν τα McDonald’s, από τότε που το είδε σε έναν συμμαθητή του.

«Ο γιος μου, Leif, έχει αυτισμό και όταν θέλει κάτι δεν μπορεί να το ξεπεράσει εύκολα. Του γίνεται έμμονη ιδέα. Είχε επικεντρωθεί τόσο πολύ σε αυτά τα παιχνίδια σε σημείο που δεν μπορούσε να σκεφτεί ή να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο. Μιλούσε καθημερινά για αυτά» είπε.

Όταν τελικά πήγαν σε ένα κοντινό McDonald’s στην Ινδιανάπολη, για να πάρουν το πολυπόθητο παιχνίδι, τους ενημέρωσαν ότι είχε τελειώσει. Τότε η μητέρα του μικρού ρώτησε αν θα μπορούσε να αγοράσει ένα από αυτά που είχαν στη βιτρίνα του εστιατορίου. Ο μάνατζερ τους απάντησε ότι δεν μπορούσαν.

Μάταια η Kandel προσπάθησε να συγκινήσει τον μάνατζερ, αναλύοντας την κατάστασή του γιου της και εξηγώντας του πόσο καιρό περίμενε για να αποκτήσει αυτό το παιχνίδι.

Αν και ο μάνατζερ δεν φάνηκε να ευαισθητοποιείται, μια νεαρή υπάλληλος που άκουσε την ιστορία, πλησίασε τον διευθυντή και προσπάθησε να τον πείσει να της επιτρέψει να ανοίξει τη βιτρίνα και να δώσει όλα τα παιχνίδια Team Titan στον Leif.

Της πήρε λίγη ώρα αλλά τελικά κατάφερε να τον πείσει. Η νεαρή υπάλληλος χρειάστηκε 15-20 λεπτά για να βγάλει όλα τα παιχνίδια από τη βιτρίνα. Ο 7χρονος χάρηκε τόσο πολύ που έπαιζε μαζί τους για ώρες.

Ο νεαρός Leif και η υπάλληλος που έγινε πηγή έμπνευσης

Μάλιστα, από τότε κοιμάται μαζί τους κάθε βράδυ και τα βάζει στις τσέπες του σακακιού του, όταν φεύγει από το σπίτι, όπως ανέφερε με τη μητέρα του.

«Ήταν μια πολύ τρυφερή και συμπονετική χειρονομία. Χαίρομαι που οι γιοι μου ήταν εκεί και έζησαν αυτή την εμπειρία από κοντά» έγραψε η Kandel, η οποία αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία για να επιβραβεύσει την υπέροχη υπάλληλο και να εμπνεύσει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

«McDonalds, ελπίζω να ξέρετε πόσο τυχεροί είστε που έχετε μια τέτοια γλυκιά γυναίκα στο προσωπικό σας» έγραψε στο Facebook. «Κάποια που φροντίζει ιδιαίτερα τους πελάτες».
«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες για μένα, ως γονέα παιδιού με ειδικές ανάγκες, καθώς βλέπω τι συμβαίνει στην κυβέρνησή μας και πώς αυτό θα επηρεάσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και συγκεκριμένα την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που ο γιος μου χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Η ζωή μας είναι περίπλοκη. Οι ανάγκες μας είναι μεγάλες. Όταν ένας ξένος έρχεται και δείχνει την αγάπη του στην οικογένειά μου, αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ ότι τελικά είμαστε καλοί άνθρωποι που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Η TQ ήταν μια πολυπόθητη αχτίδα ελπίδας για τους γιους μου και εμένα.»

«Η ελπίδα αξίζει περισσότερο από κάθε παιχνίδι και σε στιγμές σαν αυτές που ζούμε ο κόσμος χρειάζεται να βλέπει πράξεις όπως αυτή, του τι μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος μέσα από τη γενναιοδωρία και τη συμπόνια» πρόσθεσε η μητέρα συγκινώντας χιλιάδες χρήστες που έσπευσαν να μοιραστούν την ιστορία της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το