Τοπικά

Πράξη αγάπης από το Γαλάτσι για 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

 

Με πολλά είδη ρουχισμού, ένδυσης και υπόδησης, σχολικές τσάντες και είδη γραφικής ύλης συνέδραμε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το οποίο στεγάζεται στην περιοχή Εργατικών Κατοικιών της Αγίας Παρασκευής, ως μια έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Η κίνηση ανθρωπιάς από το Δημοτικό Σχολείου του Γαλατσίου συγκινεί, ειδικά όταν προέρχεται από ένα σχολείο, όπου οι μαθητές ως μελλοντικοί πολίτες γαλουχούνται στις αξίες και τα ιδανικά του ανθρωπισμού.
Σημειώνεται πως το 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με 110 και πλέον μαθητές, έχει και παιδιά από οικογένειες που όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως πλημμυρών, αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η συνδρομή της Εκκλησίας στη διάθεση κολατσιού. Αλλά και οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου επέφεραν πλήγμα στα σπίτια μαθητών του σχολείου, αλλά και στο ίδιο το διδακτήριο.
Ο διευθυντής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Δημήτρης Κυπαρισσάκος τόνισε πως «την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το σχολείο μας παρέλαβε είδη ρουχισμού, ένδυσης και υπόδησης, σχολικές τσάντες και είδη γραφικής ύλης, προϊόν της εκδήλωσης της έμπρακτης αλληλεγγύης, τόσο του διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου Αττικής, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου μας, των μαθητών και μαθητριών μας, αλλά και κάποιων οικογενειών, που χρήζουν βοήθειας και ενίσχυσης».
Αναφερόμενος στην αφορμή της έκφρασης αγάπης από το σχολείο της Αττικής ο διευθυντής είπε πως «η οργάνωση του εγχειρήματος αυτού, έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, μέλος του οποίου είναι η κόρη της συνταξιούχου συναδέλφου μας κ. Κυριακούλας Πατέλη, η οποία υπηρέτησε επί πολλά συναπτά έτη στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και μετά τη συνταξιοδότησή της διατηρεί πάντοτε ζωντανούς δεσμούς αγάπης και φροντίδας προς το σχολείο μας και έφερε τα δύο Δημοτικά σε επαφή».
«Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ανέλαβαν τη διαλογή και συσκευασία όλων των ειδών της δωρεάς αυτής, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών/μαθητριών, αλλά και οικογενειών του σχολείου μας.
Όλη αυτή η αξιέπαινη και συγκινητική πρωτοβουλία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, απέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ακόμα και μια φυσική καταστροφή, που αλλάζει την κανονικότητα της ζωής μας με απότομο και βίαιο τρόπο, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα, φέροντας κοντά δύο σχολικές κοινότητες, όσο μακριά κι αν βρίσκονται αυτές» επισήμανε ο ίδιος.
«Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ευχαριστούν θερμά τον διευθυντή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου κ. Νικόλαο Μαγκανάρη και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, αλλά και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ελένη Γιαννικοπούλου-Κοτρωνάκη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Ξεχωριστές ευχαριστίες απευθύνουμε και στους/στις μαθητές/μαθήτριες του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, για τις υπέροχες κάρτες και ζωγραφιές που μας έστειλαν, γεμάτες ευχές και μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και υποστήριξης προς το σχολείο μας» ανέφερε ο διευθυντής.
Μάλιστα σε μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, τα παιδιά του σχολείου σχημάτισαν στο προαύλιο του σχολείου μια μεγάλη καρδιά, τόσο χρησιμοποιώντας τις σχολικές τους τσάντες, όσο και σχηματίζοντάς την τα ίδια, για να δείξουν στους Αθηναίους φίλους τους, το πόσο εκτιμούν αυτή τους την προσφορά.

Share
Ετικέτες: Γαλάτσι

Πρόσφατα άρθρα

Χωρίς το Πανιώνιος-Ολυμπιακός η 9η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ

Για λόγους ασφαλείας το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη,…

25 Νοεμβρίου 2023

Υποψήφιος για κορυφαίος προπονητής στη Σούπερ Λιγκ 2 ο Ελευθερόπουλος

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών ΠΣΑΠΠ, όπως κάθε χρόνο, αναγνωρίζει και βραβεύει τους ποδοσφαιριστές…

25 Νοεμβρίου 2023

Άλλαξε η ώρα στους αγώνες ΠΑΟΚ-Βόλου και Λεβαδειακού-Νίκης στο Κύπελλο

Σε δύο αλλαγές ως προς την ώρα δύο αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε η ΕΠΟ και η μία…

25 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Εσερίδης: «Πλήρης εγκατάλειψη του Δήμου»

  Για πλήρη εγκατάλειψη του Δήμου Αλμυρού από την επομένη των εκλογών, κάνει λόγο σε…

25 Νοεμβρίου 2023

Ήρθε στον Βόλο ο Χοσέτε Μιράντα

Συνεπής στο ραντεβού του αποδείχθηκε ο Χοσέτε Μιράντα. Ο διεθνής άσος απουσίαζε στην Ισημερινή Γουινέα…

25 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΙΜΕΑ τίμησε την ημέρα Εθνικής Αντίστασης

  Με εκδήλωση με τίτλο «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο – Πόσα οφείλει το πολυτεχνείο στην αντίσταση» τίμησε χθες…

25 Νοεμβρίου 2023