Κάθε μέρα που περνά το λάδι αποδεικνύει για ποιον λόγο ονομάζεται και «πράσινος χρυσός». Το λάδι γίνεται συνεχώς και πιο ακριβό, διότι απλά η προσφορά ολοένα και περιορίζεται. Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες μεγάλοι και αμέτρητοι μικρομεσαίοι καλλιεργητές που παράγουν έως και 330.000 τόνους, έτος παρά έτος, διότι κάθε δεύτερο έτος οι ελιές «ξεκουράζονται». Έτσι το 2023 με τη σοδειά περιορισμένη και τη ζήτηση στα ύψη, το αποτέλεσμα είναι την εκτόξευση των τιμών. Και είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, η μέση τιμή στο ελαιόλαδο έξτρα (εξαιρετικό) παρθένο (λίτρο) αυξήθηκε 79,7% φέτος τον Δεκέμβριο σε σχέση με πέρσι τον Δεκέμβριο και στο ελαιόλαδο κλασικό παρθένο (λίτρο) 65,2%.
Λ.Α.
Χωρίς τις αισθήσεις του παραλήφθηκε ένας 73χρονος σύμφωνα με πληροφορίες της "Θ" πριν από λίγη…
Ξεσπά η 20χρονη κοπέλα που δέχεται εκβιασμούς και απειλές από έναν 28χρονο στην Πιερία και…
Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίσθηκε το απόγευμα ένα 5χρονο κοριτσάκι. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…
Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στη χώρα μας, που αναγκάζονται να ζουν με…
Μια ακόμα υπόθεση διαδικτυακής απάτης η οποία και διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές, σημειώθηκε στη…
Ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, με προσωπική του δήλωση σε μέσο κοινωνικής…