Ελλάδα

«Πράσινο φως» στην πρόταση Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής η πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να εγκριθεί στη συνέχεια από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για ένα σύστημα που δεν θα είναι μόνο βιώσιμο, “αλλά θα δίνει δίκαιες συντάξεις και κυρίως συντάξεις και σε εκείνους που είναι σήμερα νέοι εργαζόμενοι”. Τόνισε πως η βάση της μεταρρύθμισης αποτελεί εισαγωγή ενός νέου θεσμού, της εθνικής σύνταξης, που θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και με την εισαγωγή της οποίας, όλοι, ακόμη και οι μακροχρόνια άνεργοι “θα ξέρουν ότι όταν φτάσει η ώρα της συνταξιοδότησης θα πάρουν μία σύνταξη που θα καλύπτει από τον κίνδυνο της φτώχειας”.
Πάνω σε αυτή, πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, θα χτίζεται η υπόλοιπη σύνταξη με βάση το σύστημα που έχουμε και σήμερα των προκαθορισμένων παροχών. “Να ξεκαθαρίσω πως πηγαίνουμε σε μία οργανωτική αναδιάρθρωση με ένα Ταμείο και κυρίως με ενιαίους κανόνες για όλους για να μην υπάρχουν προνομιούχες ομάδες, όλοι να παίρνουν μία σύνταξη που θα ανταποκρίνεται σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης με όρους ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης”, κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το