Τοπικά

«Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου από το υπ. Εσωτερικών

«Άνοιξε ο δρόμος» για τη χρηματοδότηση έργων του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με γραπτή απάντηση στη Βουλή του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, έπειτα από σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μαραβέγιας, στάλθηκε προς υπογραφή η απόφαση χρηματοδότησης που είχε ζητήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για τη δρομολόγηση έργων αρμοδιότητάς του.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου τον Δεκέμβριο του 2019 στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VII του Υπουργείου Εσωτερικών για «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων», συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000€. Οι μελέτες για τα έργα που προβλέπονται στο Master Plan του λιμένος Σκοπέλου και Λουτρακίου είναι προϋπολογισμού 600.000 €.

Επίσης, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Λιβάνιου στην αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας, υπό αξιολόγηση βρίσκονται τα αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου για ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης που αφορούν, α) την κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών πρόσβασης των Α.με.Α, καθώς και στην κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των Α.με.Α, στις σχολικές μονάδες, β) τη σύνταξη μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, γ) την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων. Για τα συγκεκριμένα αιτήματα εκκρεμούν οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για το έτος 2020 ο Δήμος Σκοπέλου χρηματοδοτήθηκε από το «Πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού της χώρας», με το συνολικό ποσό των 200.000€.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το