Οικονομία

«Πράσινο φως» από Ισπανία, Αυστρία, Λετονία για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα

ispanikokoinovoulio

Υπέρ του τρίτου ελληνικού προγράμματος στήριξης ψήφισαν τρία ακόμη ευρωπαϊκά κοινοβούλια, της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Λετονίας ενώ τα μάτια είναι στραμμένα στην Γερμανία, η Βουλή της οποιας αποφασίζει την Τετάρτη.

Το ισπανικό κοινοβούλιο, ενέκρινε με 297 ψήφους υπέρ, 20 κατά και 5 απουσίες το ελληνικό πρόγραμμα. Σημειωτέον ότι στην Ισπανία δεν ήταν απαραίτητη η έγκριση από το κοινοβούλιο, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μαριάννο Ραχόι επέλεξε να την υποβάλει στους βουλευτές, εν μέσω κοινοβουλευτικών διακοπών, με την έγκρισή της να θεωρείται εξασφαλισμένη δεδομένης της υποστήριξης της συντηρητικής πλειοψηφίας και εκείνης της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.

Η Βουλή της Λετονίας με 50 «ναι», 37 «όχι» και 6 αποχές, ενέκρινε το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.
Οι Λετονοί συμφώνησαν ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει τα χρήματα εάν αποτύχει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία της και να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Διευκρίνισαν επίσης ότι διαφωνούν με διαγραφή του ελληνικού χρέους
Στην Αυστρία επίσης ενέκριναν κατά πλειοψηφία το ελληνικό πακέτο βοήθειας.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το