Τοπικά

Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας: Η δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο πρέπει να στηριχθούν

Tην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ζητεί το συντονιστικό Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς  και τονίζει πως πρέπει να σταματήσει η συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου.  “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” … έκαναν την εμφάνισή τους για μια ακόμη φορά. Γρήγορα ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις με προτεραιότητα την υγεία. Την παιδεία κλπ. Αντί για προσλήψεις γιατρών και νοσοκόμων, αντί για αύξηση στις δαπάνες των Νοσοκομείων, έχουμε καθήλωση των επιχορηγήσεων και το ΕΣΥ … που θα στηρίζονταν και θα αναβαθμίζονταν – υποβαθμίζεται ραγδαία” σημειώνει η Πράσινη Αριστερά και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

Διαβάζουμε καταγγελίες διάφορων φορέων (π.χ. ιατρικός σύλλογος κ.α.) για υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, υπολειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου, μετακίνηση γιατρών των Κ.Υ. στο Νοσοκομείο Βόλου για βοήθεια στην κάλυψη των κενών, για απόρριψη του αιτήματος απόκτησης Μοριακού Αναλυτή, για άρνηση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για απόσπαση παιδοχειρουργού και αναισθησιολόγου, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου του Βόλου να σωπαίνει φοβισμένος και ανίκανος να διεκδικήσει οτιδήποτε, μη λειτουργία του Κ.Υ. Αστικού Τύπου λόγω υποχρηματοδότησεις.

Οι τοπικοί θεσμικοί φορείς και πάλι απλά παρακολουθούν Περιφέρεια, Δήμοι, Βουλευτές (αυτοί ακόμη λειτουργούν με την νοοτροπία του ¨κατόπιν ενεργειών μου¨) χωρίς να αναλαμβάνουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενάντια στην συνεχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου. Σε εποχή πανδημίας και με τον δύσκολο χειμώνα να έρχεται αυτή η τακτική είναι απαράδεκτη.
Η Δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο πρέπει να στηριχθούν. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και χρειάζεται άμεσα η ενεργοποίηση των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να δημιουργηθεί ένα λαϊκό κίνημα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Η Δημόσια Υγεία είναι αγαθό που αφορά όλους μας. Από τα ….. χειροκροτήματα ας περάσουμε στην δράση όσο είναι νωρίς ακόμη, αν είναι, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας και έρχονται. Φτάνει πια με την υποβάθμιση του ΕΣΥ”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το