Τοπικά

Πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από την «Πρόταση Ζωής»

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κύριο Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε δύο βιωματικά εργαστήρια στη ΣΤ΄ και Ε’ τάξη του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου κ. Τσαλαβρέτα Γεωργίας και των κ.κ Κοντονίνα και Κυριάκου, δασκάλες των δύο τάξεων.
Τα επιστημονικά στελέχη κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής», Γιούλη Πετροπούλου, κοινωνιολόγος και Μυλωνάκη Μαρία, ψυχολόγος, επισκέφτηκαν το σχολείο στις 23 και 29/9 και πραγματοποίησαν βιωματικές παρεμβάσεις στους μαθητές. Με δουλειά σε μικρές ομάδες και στην ολομέλεια, με τη χρήση εικαστικών μέσων και ασκήσεων ενεργητικής μάθησης, αναπτύχθηκε η “Αυτοεκτίμηση” και το “Δέσιμο της ομάδας-τάξης”.
Το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» δραστηριοποιείται από το 1998 στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων και μεταξύ άλλων πραγματοποιεί δράσεις στα σχολεία της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του νομού, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει συνάψει ο ΟΚΑΝΑ και τα 75 Κέντρα Πρόληψης στην Ελλάδα, με το υπουργείο παιδείας. Επίσης, σε ότι αφορά στη σχολική κοινότητα, οργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια και εποπτείες για νηπιαγωγούς, δασκάλους και εκπαιδευτικούς σε προγράμματα Αγωγής Υγείας και σε άλλες θεματικές, καθώς και ομιλίες στους γονείς των μαθητών των σχολείων της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το