Τοπικά

Πούλησε αγροτεμάχιο που είχε …μεταβιβάσει- Καταδικάστηκε 52χρονος κτηματίας από το Πλημμελειοδικείο Βόλου

Βαριά «καμπάνα» χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 52χρονο κτηματία από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 52χρονο, για την κατηγορία της απάτης, που προξένησε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κτηματία, καθώς την 1η Απριλίου 2011 είχε υποστηρίξει ψευδώς, ότι ήταν ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου έκτασης 9.298 τετραγωνικών μέτρων, που διέθετε προς πώληση έναντι 10.000 ευρώ και είχε πείσει τη μηνύτρια, να του καταβάλει ποσό 11.800 ευρώ, για να της μεταβιβάσει το αγροτεμάχιο. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε κατόπιν, το αγροτεμάχιο το είχε ο ίδιος μεταβιβάσει τον Σεπτέμβριο του 2010 σε τρίτο πρόσωπο…
Απολογούμενος ο καταδικασθείς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι απλά είχε δανειστεί τα χρήματα από την μηνύτρια και πως θα της τα επέστρεφε.

 

 

Καταδικάστηκαν μητέρα και κόρη
Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή σε κάθε μία επέβαλε εξάλλου ερήμην χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε μητέρα και κόρη, τις οποίες έκρινε ένοχες για την κατηγορία της καταδολίευσης δανειστών. Οι δύο γυναίκες κρίθηκαν ένοχες διότι δεν επέστρεψαν σε 90χρονο με προβλήματα υγείας, που παραβρέθηκε χθες στο δικαστήριο, ποσό 23.000 ευρώ που του όφειλαν και το οποίο τις είχε δανείσει το 2012. Μάλιστα εναντίον των δύο γυναικών (η μητέρα ως εγγυήτρια της κόρης) είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής.
Επίσης το ίδιο δικαστήριο επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης σε ιδιοκτήτρια επιχείρησης τροφίμων και ποτών από το Βόλο, την οποία έκρινε ένοχη για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, σε έλεγχο αρμόδιας υπηρεσίας που είχε γίνει στο κατάστημα το 2014, είχε βρεθεί στο ψυγείο ακατάλληλο χοιρινό μπέικον. Η καταδικασθείσα ήταν απούσα από την ακροαματική διαδικασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το