Τοπικά

Πούλησαν καλλυντικά «μαϊμού» σε ανήλικες Βολιώτισσες

Καλλυντικά «μαϊμού» καταγγέλλει ότι διέθεσαν στην κόρη της μια Βολιώτισσα, κοπέλες που πραγματοποιούσαν σχετική προωθητική ενέργεια στην εμπορική αγορά της πόλης. Μάλιστα η Βολιώτισσα μητέρα εξακρίβωσε από την ίδια την εταιρία, πως τα καλλυντικά δεν ήταν γνήσια, ενώ απευθύνθηκε και στην Αστυνομία, όπου ωστόσο της ζητήθηκε να καταθέσει μήνυση…

Μια 17χρονη και μια 16χρονη ανήλικες βρέθηκαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην εμπορική αγορά της πόλης για ψώνια. Όπως επισημαίνει η μητέρα της μιας εκ των δύο κοριτσιών, η κόρη της πείστηκε από τρεις κοπέλες που έκαναν προωθητική ενέργεια πωλήσεων συγκεκριμένης γνωστής εταιρίας καλλυντικών, να αγοράσει κάποια από αυτά. Οι τρεις κοπέλες-πωλήτριες είπαν στα κορίτσια πως αν αγόραζαν καλλυντικά και αυτές έπιαναν έναν στόχο πωλήσεων, θα προσλαμβάνονταν σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Οι δύο ανήλικες Βολιώτισσες πείστηκαν και αγόρασαν κραγιόν και μολύβια μακιγιάζ της συγκεκριμένης εταιρίας, τα οποία ωστόσο, όπως σημειώνει η μητέρα της ανήλικης, αποδείχθηκαν κατόπιν μη γνήσια.

Η μία ανήλικη αγόρασε ένα μολύβι και ένα κραγιόν συνολικής αξίας 12 ευρώ και η άλλη αγόρασε  ένα κραγιόν 8 ευρώ. Μάλιστα οι δύο ανήλικες δεν έλαβαν αποδείξεις για τις αγορές τους. Η μητέρα της ανήλικης μόλις η τελευταία πήγε σπίτι της, πήρε τα καλλυντικά και απευθύνθηκε σε αντιπρόσωπο της ίδια εταιρίας σε πολυκατάστημα καλλυντικών της πόλης, όπου αποδείχτηκε πως τα προϊόντα ήταν «μαϊμού».

Όπως ανέφερε η αντιπρόσωπος και πέρυσι είχαν εμφανιστεί οι εν λόγω πωλήτριες στην εμπορική αγορά του Βόλου με την ίδια προωθητική ενέργεια, πιθανότατα προερχόμενες από την Αθήνα.

Η Βολιώτισσα μητέρα τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατήγγειλε τα προϊόντα «μαϊμού», ωστόσο της είπαν να υποβάλει μήνυση. Η γυναίκα επισκέφθηκε και την εμπορική αγορά, μήπως και συναντήσει τις τρεις κοπέλες, αλλά είχαν αποχωρήσει.

Η εταιρία καλλυντικών πρέπει να κινηθεί η ίδια εναντίον των πωλητών προϊόντων «μαϊμού» που χρησιμοποιούν παραπλανητικά το σήμα της και όχι φυσικά να περιμένει να υποβάλουν μηνύσεις εξαπατηθέντες καταναλωτές.

 

Νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης με δήθεν γιατρούς

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους μέσω του διαδικτύου και ειδικά για μια νέα περίπτωση από επιτήδειους, που ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ειδικότερα, άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι κάποιο οικείο ή συγγενικό τους πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα για να προσδώσουν την απαραίτητη αληθοφάνεια παρουσιάζονται ως γιατροί και προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση, μέσω διαδικτύου, αφαιρώντας τα ενδύματα τους, προκειμένου να «εξεταστούν» από τους δήθεν γιατρούς, ώστε να «αντιμετωπιστεί» η πάθηση του οικείου τους.

Στη συνέχεια και αφού έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, απαιτώντας να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να μην δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο το υλικό της καταγραφής.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και συστήνει:

– Να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές.

– Να εξακριβώνουν την κατάσταση της υγείας των συγγενικών τους προσώπων προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με άγνωστα άτομα μέσω του διαδικτύου.

– Να μην ανταλλάσσουν ψηφιακό υλικό προσωπικών δεδομένων με αγνώστους στο διαδίκτυο, καθώς κινδυνεύει η ασφάλειά τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το