Κόσμος

ΠΟΥ: Οι νεκροί του Εμπολα έφτασαν τους 5.177

ebola

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του ιού Έμπολα έφτασε τους 5.177 νεκρούς σε σύνολο 14.413 κρουσμάτων σε οκτώ χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι σημειώθηκαν 17 νέοι θάνατοι από προχθές Τετάρτη, οπότε είχε γίνει η προηγούμενη ανακοίνωση.
Από τους συνολικά 5.177 θανάτους, οι 1.187 έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, 1.166 στη Γουινέα και 2.812 στη Λιβερία. Ο απολογισμός για τη Λιβερία αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από τους 2.836 νεκρούς λόγω μιας επανακαταμέτρησης, επεσήμανε ο οργανισμός.
Παράλληλα ο ΠΟΥ προειδοποίησε κατά της χαλάρωσης των προσπαθειών να καταπολεμηθεί η επιδημία στη Λιβερία, όπου ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την μείωση των κρουσμάτων στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία.
Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε μετά την τετραήμερη επίσκεψη στη Λιβερία του δρ. Μπρους Έιλγουορντ, γενικού διευθυντή του ΠΟΥ και αρμόδιου για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι η μεγάλη μείωση των κρουσμάτων στη Μονρόβια, πρωτεύουσα και κύρια εστία της επιδημίας, δεν είναι αντιπροσωπευτική της κατάστασης σε όλη τη χώρα.
«Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μοιάζει να μειώνεται, με τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην πρωτεύουσα να μειώνονται από 75 σε 25 την ημέρα, η κατάσταση φαίνεται να παρουσιάζει μεγαλύτερες αντιθέσεις σε διάφορες κομητείες», επισημαίνει ο ΠΟΥ, κάνοντας λόγο για αναζωπύρωση της επιδημίας σε μια βόρεια και μια κεντρική επαρχία.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το