Τοπικά

Που και πότε θα χιονίσει στο Νομό Μαγνησίας – Αναμένεται χιονόπτωση και εντός του Βόλου “Θ”

βόλος χιόνι

Τελευταία ημέρα σήμερα με λιακάδα στη Μαγνησία, καθώς από αύριο αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού και φαίνεται πως ολόκληρο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου η περιοχή θα επηρεάζεται από διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

Η αρχή γίνεται από αύριο με μια πολύ ψυχρή εισβολή, που θα ρίξει κατακόρυφα τη θερμοκρασία ακόμη και 13 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, αφού από τους 16-17 βαθμούς θα πέσει το θερμόμετρο στους 2-3 πάνω από το 0. Μάλιστα στις κορυφές του Πηλίου και της Όθρυος το θερμόμετρο θα πέσει και στους -12 βαθμούς…

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης αρχικά αύριο ο καιρός θα είναι σχετικά καλός στη Μαγνησία, σταδιακά όμως περιμένουμε συννεφιές, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, πάνω από τα 500 μέτρα.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία και οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε όλο και χαμηλότερα υψόμετρα τη νύχτα της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη 31/12 από τα ξημερώματα χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές θα σημειώνονται και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα και εντός της πόλης του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλο το νομό οι χιονοπτώσεις αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα και ιδιαίτερα πάνω από τα 100 μέτρα υψόμετρο στην ηπειρωτική Μαγνησία. Στις Β. Σποράδες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα παραθαλάσσια την Πέμπτη, όμως κυρίως ο όγκος χιονιού θα εντοπίζεται πάνω από τα 200 μ. Στο Βόρειο, Ανατολικό και Νότιο Πήλιο επίσης οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες από τα 100 μ. και πάνω, αλλά χιονόστρωση θα σημειωθεί και χαμηλότερα.

Στην πόλη του Βόλου αναμένεται χιονόστρωση μέχρι 10 εκατοστά, ανάλογα με τις περιοχές (κέντρο, προάστια), ενώ το θερμόμετρο θα δείξει την Πέμπτη από -3 μέχρι +2 βαθμούς.

Σε Βελεστίνο, Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Σούρπη και τριγύρω περιοχές, η χιονόστρωση δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 20 πόντους (από ύψος Βελεστίνου και δυτικότερα η χιονόστρωση αρκετά περιορισμένη). Πρέπει να είναι έτοιμος ο μηχανισμός αποχιονισμού της εθνικής οδού, καθώς στους Αγ. Θεοδώρους το ύψος του χιονιού ίσως ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Στην περιοχή του Κεραμιδίου η χιονόστρωση αναμένεται να φθάσει το ένα μέτρο, ενώ στο ίδιο ύψος αναμένεται να φθάσει η χιονόστρωση τόσο στην περιοχή των Χανίων, όσο και της Ζαγοράς. Σε ανεμοσούρια στις κορυφές του Χιονοδρομικού Κέντρου ίσως ξεπεράσει το εν λόγω ύψος, καθώς θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.

Από το Νεοχώρι και κάτω μέχρι Λαύκο, Προμύρι το χιόνι αναμένεται να φθάσει σε ύψος το μισό μέτρο.

Την Πρωτοχρονιά αναμένεται συνέχιση των χιονοπτώσεων στις πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι το μεσημέρι, αλλά μετά θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλο το ορεινό Πήλιο.

Από το Σάββατο οι χιονοπτώσεις περιορίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία (8 η μέγιστη), ενώ οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιοανατολικούς και έρχονται βροχές την Κυριακή. Στα ορεινά πάντως και πάνω από τα 1000 μέτρα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή.

Από εκεί και μετά την εβδομάδα των Φώτων αναμένονται και άλλες βροχές από διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά, μέχρι να μας επισκεφθεί και νέα ψυχρή εισβολή.

Οι επισκέπτες της Πρωτοχρονιάς στη Μαγνησία θα απολαύσουν σίγουρα χιόνι, αφού οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Κεντρικού Πηλίου ξεπερνούν το 80%. Υπολογίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να λειτουργήσει και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το