Τοπικά

Που γιορτάζεται το Πάσχα του καλοκαιριού στη Μαγνησία-Τα πανηγύρια σε όλα τα χωριά

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ

Τα χωριά θα φορέσουν τα «καλά» τους, και όλοι θα υποδεχθούν το Πάσχα του καλοκαιριού σε πλατείες.
Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού δεν είναι άλλη από την Κοίμηση της Θεοτόκου, που γιορτάζεται στις αφιερωμένες στο όνομα της εκκλησίες. Μεγάλες εκκλησίες και ξωκλήσια σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας στολίζονται, οι εικόνες γεμίζουν λουλούδια και οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.

Στο Βόλο το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Ευαγγελίστρια στη Νέα Ιωνία, ενώ την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, Ιεροί Ναοί στις Αλυκές, στην Ευξεινούπολη, στα Καλά Νερά, στα Κανάλια, στη Μακρινίτσα, στη Μηλίνα, στην Ξυνόβρυση, στον Πτελεό, στο Βελεστίνο, στον Λόφο Επισκοπής, στον Δρυμώνα, στο Προμύρι, στο Ξουρίχτι και στο Μετόχι Αργαλαστής.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά θρησκευτικά πανηγύρια πραγματοποιείται τον 15Αύγουστο στην Ευξεινούπολη, ενώ το αντίστοιχο στο Μοναστήρι Ανω Ξενιάς στον Αλμυρό, προσελκύει εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.
Στον Δήμο Αλοννήσου τον 15Αύγουστο πραγματοποιείται πανηγύρι στη Παλιά Χώρα όπου γίνεται αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και προσφέρονται γλυκά κεράσματα και γίδα με μακαρόνια, σύμφωνα με τα έθιμα αιώνων. Και φέτος θα ισχύσουν μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως σε όλες τις εκκλησίες.
Στον Δήμο Αργαλαστής τον 15Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι στην γραφική Παναγία της Ξυνόβρυσης και στο Μετόχι.
Στο Δήμο Πτελεού τιμάται τον 15 Αύγουστο η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Πτελεό, ενώ ανάλογο πανηγύρι τελείται στον οικισμό της Γαύριανης .

Στη Σκιάθο γιορτάζει στις 15 Αυγούστου η Μονή του Ευαγγελισμού και η Παναγία Καρδάση στο Κάστρο. Στη Σκόπελο παράλληλα διοργανώνεται πανηγύρι τον 15Αύγουστο στην Γλώσσα.
Στη Μακρινίτσα, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον 15Αύγουστο πανηγύρι  στην κεντρική πλατεία, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο Τρίκερι.

Η Ευαγγελίστρια στη Νέα Ιωνία, στο επίκεντρο

Η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας  είναι το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το