Τοπικά

Που γιορτάζεται το Πάσχα του καλοκαιριού στη Μαγνησία-Τα πανηγύρια σε όλα τα χωριά

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ

Τα χωριά θα φορέσουν τα «καλά» τους, και όλοι θα υποδεχθούν το Πάσχα του καλοκαιριού σε πλατείες με πανηγύρια.
Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού δεν είναι άλλη από την Κοίμηση της Θεοτόκου, που γιορτάζεται στις αφιερωμένες στο όνομα της εκκλησίες. Μεγάλες εκκλησίες και ξωκλήσια σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας στολίζονται, οι εικόνες γεμίζουν λουλούδια και οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.

Στο Βόλο το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Ευαγγελίστρια στη Νέα Ιωνία, ενώ την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, Ιεροί Ναοί στις Αλυκές, στην Ευξεινούπολη, στα Καλά Νερά, στα Κανάλια, στη Μακρινίτσα, στη Μηλίνα, στην Ξυνόβρυση, στον Πτελεό, στο Βελεστίνο, στον Λόφο Επισκοπής, στον Δρυμώνα, στο Προμύρι, στο Ξουρίχτι και στο Μετόχι Αργαλαστής.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά θρησκευτικά πανηγύρια πραγματοποιείται τον 15Αύγουστο στην Ευξεινούπολη, ενώ το αντίστοιχο στο Μοναστήρι Ανω Ξενιάς στον Αλμυρό, προσελκύει εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.
Στον Δήμο Αλοννήσου τον 15Αύγουστο πραγματοποιείται πανηγύρι στη Παλιά Χώρα όπου γίνεται αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και προσφέρονται γλυκά κεράσματα και γίδα με μακαρόνια, σύμφωνα με τα έθιμα αιώνων.
Στον Δήμο Αργαλαστής τον 15Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι στην γραφική Παναγία της Ξυνόβρυσης και στο Μετόχι.
Στο Δήμο Πτελεού τιμάται τον 15 Αύγουστο η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Πτελεό, ενώ ανάλογο πανηγύρι τελείται στον οικισμό της Γαύριανης με παραδοσιακή μουσική και γίδα βραστή.

Στη Σκιάθο γιορτάζει στις 15 Αυγούστου η Μονή του Ευαγγελισμού και η Παναγία Καρδάση στο Κάστρο. Στη Σκόπελο παράλληλα διοργανώνεται πανηγύρι τον 15Αύγουστο στην Γλώσσα.
Στη Μακρινίτσα, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον 15Αύγουστο πανηγύρι με ορχήστρα στην κεντρική πλατεία, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο Τρίκερι.

Η Ευαγγελίστρια στη Νέα Ιωνία, στο επίκεντρο

Η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας θα είναι το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή στις 7 μ.μ, θα ψαλλεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και θα τελεστεί αρτοκλασία.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου, από τις οδούς Βολίδη-Δορυλαίου-Βενιζέλου-Δημοκρατίας, και Λεωφόρου Ειρήνης , για να καταλήξει στο ναό.

Θα ακολουθήσει αγρυπνία που θα αρχίσει στις 11μ.μ.

Ανήμερα, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι Ιωακείμ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το