Ελλάδα

Ποτάμι: Οι σκηνές δεν λύνουν το πρόβλημα για τους μετανάστες, έρχονται βροχές

po-708_13

«Η δημιουργική ασάφεια έχει παντού καταστροφικά αποτελέσματα», αναφέρει το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Εξι μήνες τώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αρέσκονται σε λογοτεχνικές προσεγγίσεις στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων. Οι νησιώτες όμως απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας ζουν ένα δράμα. Το ίδιο που ζουν και πολλές γειτονιές της Αθήνας. Οι υπουργοί όμως…λιάζονται» προσθέτει το Ποτάμι και καλεί τον Πρωθυπουργό να λάβει τρεις άμεσες αποφάσεις:
• Εναν επικεφαλής ο οποίος θα συντονίσει όλες τις δράσεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να τελειώσει το χάος με τις αναποτελεσματικές και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες δράσεις.
• Ενα σχέδιο και μια διαχειριστική αρχή ώστε να απορροφήσουμε άμεσα τα 500 εκατομμύρια ευρώ που μήνες τώρα μας περιμένουν στην Ευρώπη.
• Τη διάθεση από το Υπουργείο Αμύνης εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων οι οποίες με χαμηλό κόστος θα μετατραπούν σε ανοικτές δομές φιλοξενίας.
«Οι σκηνές δε λύνουν το πρόβλημα. Ερχονται βροχές» καταλήγει το Ποτάμι.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το