Ελλάδα

Ποτάμι: Από πότε η πρόεδρος της Βουλής ασκεί αρμοδιότητες συνταγματικού δικαστή;

θεοδωράκης ποτάμι

Κριτική σε όσα δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με την εγκυρότητα ψηφισμένων διατάξεων, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«H πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας των νόμων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή. Από την τοποθέτησή της αυτή προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

-Από πότε η πρόεδρος της Βουλής ασκεί αρμοδιότητες συνταγματικού δικαστή, που κρίνει και την αντισυνταγματικότητα των νόμων;

-Πώς είναι δυνατόν και με ποια αρμοδιότητα, η πρόεδρος της παρούσας Βουλής θα κρίνει τη νομιμότητα του νομοθετικού έργου της προηγούμενης Βουλής;» αναφέρει το Ποτάμι.

Σχολιάζοντας όσα η κ. Κωνσταντοπούλου είπε για τη συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών, το Ποτάμι τονίζει ότι η σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών ή Επιτροπών για τη μελέτη εθνικών ή γενικότερου ενδιαφέροντος ζητημάτων απαιτεί απόφαση της Βουλής μέσω προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών. «Εκτός αν η πολυπράγμων πρόεδρος της Βουλής θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του σώματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το