Τοπικά

Ποσό 6.000 ευρώ από αγωγή θα πληρώσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Το συνολικό ποσό των 6.000 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε εταιρεία μετά από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά, να κάνει δεκτή την αγωγή της. Σχετική ομόφωνη απόφαση μετά από γνωμοδότηση νομικού συμβούλου για τη μη άσκηση ένδικων μέσων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το προαναφερόμενο ποσό έχει καταστεί απαιτητό από τις 5 Οκτωβρίου 2016 και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα καταβάλει και τον νόμιμο τόκο πέρα από τις 6.000 ευρώ στην εταιρεία «Β. Βήχου και ΣΙΑ Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου «βάσιμος και ουσιαστικός λόγος της σύναψης συμβιβασμού και μη άσκησης ένδικων μέσων αποτελεί η αποφυγή περαιτέρω δικαστικών διενέξεων, η αποφυγή οικονομικής επιβάρυνσης του Δήμου, η αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης με ποσά τόκων, δικαστικών εξόδων και δαπανών, τυχόν λήψης μέτρων αναγκαστικής κατάσχεσης για τη δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας και τέλος η αποφυγή διαμόρφωσης αρνητικού κλίματος για την αξιοπιστία του Δήμου. Προϋπόθεση για την επίτευξη συμβιβασμού και τη μη άσκηση ένδικων μέσων ή ανακοπής από την πλευρά του Δήμου, αποτελεί η δήλωση παραίτησης από τον ενάγοντα από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια διεκδίκησης του οφειλόμενου ποσού».

Δυο ακόμη αγωγές
Στο μεταξύ, δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Δήμου Ρήγα Φεραίου εργολάβος, για την εξόφληση υπερσυμβατικών εργασιών, οι οποίες έχουν εκτελεστεί με βάση και έκθεση πραγματογνωμοσύνης πολιτικού μηχανικού. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση- γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου για τη μη άσκηση έφεσης, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κόστος με δικαστικά έξοδα από τη στιγμή που από το σύνολο των εγγράφων που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο αποδεικνύεται ότι η απαίτηση του εργολάβου είναι βάσιμη και αληθινή.
Η δεύτερη αγωγή αφορά απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την καταβολή συνολικού ποσού 3.517,50 ευρώ σε εταιρεία. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε μετά από σχετική γνωμοδότηση νομικού συμβούλου να κατατεθεί έφεση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το