Τοπικά

Ποσό 200.000 ευρώ χρωστάει για τον Αλατά η μισθώτρια εταιρεία

Τα αδιέξοδα για την αξιοποίηση της επένδυσης στο νησί του Αλατά συνεχίζονται καθώς η μισθώτρια εταιρεία αρνείται να καταβάλει τα μισθώματα, γεγονός που οδηγεί τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για ακόμη μία φορά στη δικαιοσύνη.
Εξώδικη δήλωση κατά της μισθώτριας εταιρείας της νησίδας «Αλατάς» θα επιδώσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκειμένου να λύσει τις διαφορές που έχει με την εταιρεία, δηλαδή την εξόφληση των οφειλόμενων μισθωμάτων που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ.
Ο Δήμος ανέθεσε τη σύνταξη των εξωδίκου σε δικηγόρο, η οποία σε εισηγητική της επιστολή πρότεινε ότι «προκειμένου να καταβληθούν τα απαιτούμενα, λόγω μακροχρόνιας υπερημερίας της μισθώτριας εταιρείας, μισθώματα, απαιτείται η σύνταξη εξωδίκου δηλώσεως πριν από την πάροδο μηνός από την επόμενη νομική ενέργεια. (Η επόμενη ενέργεια αφορά στη σύνταξη και κατάθεση αίτησης προς έκδοση διαταγής πληρωμής ή αγωγής).
Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ν. Πηλίου και εγκρίθηκε ομόφωνα.
Για το νησί Αλατάς, που ιδιοκτησιακά και διοικητικά ανήκει στον Δήμο έχει υπογραφεί από το έτος 2002, μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης με ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να αναπτύξει σε αυτό μικτή επένδυση, οικιστική και τουριστική.

Kανονισμός λειτουργίας για τις λαϊκές αγορές
Από την Επιτροπή Ποιότητα του Δήμου Νοτίου Πηλίου εγκρίθηκε η σύνταξη κανονισμού λειτουργίας για τις λαϊκές αγορές. Η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κάθε Σάββατο εκτός των επίσημων εθνικών ή τοπικών αργιών στην Αργαλαστή στη θέση Κούβλος. Επίσης καθορίστηκαν οι ώρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ως εξής: Για τη χειμερινή περίοδο από 7:00 έως 14:00 και για τη θερινή περίοδο από 6:30 έως 14:00. Η προσέλευση των πωλητών προκειμένου να μεταφέρουν πάγκους και εμπορεύματα θα γίνεται μία ώρα το πολύ νωρίτερα από την έναρξη λειτουργίας της λαϊκής.

Αγροτική Οδοποιία
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας. Ήδη ο Δήμος προχώρησε στην πρόσληψη τεσσάρων διμηνιτών (δύο οδηγοί και δύο χειριστές μηχανημάτων έργου) και έχει επισκευάσει τα οχήματα και μηχανήματα που έχει στο δυναμικό του προκειμένου να αξιοποιηθούν στα έργα αποκαταστάσεων.

Ομάδα εργασίας Αθλητισμού
Στο μεταξύ, Oμάδα εργασίας Αθλητισμού και αθλητικών υποδομών συγκροτήθηκε στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Το έργο της ομάδας εργασίας συνίσταται στη μέριμνα για την εφαρμογή και την τήρηση της ασφάλειας και υγιεινής, την προστασία της δημοσίας υγείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις υποδομές και στη φροντίδα για την ύπαρξη του κατάλληλου εξοπλισμού.
Επίσης η ομάδα θα ελέγχει τη φύλαξη, την καθαριότητα, τον ευπρεπισμό καθώς και την επισκευή ή κατασκευή και συντήρηση των αθλητικών κτιρίων. Τέλος, έχει την ευθύνη για την εφαρμογή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.
Την ομάδα απαρτίζουν: Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Διανέλλος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τρικερίου Εμμανουήλ Γιαμαρέλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αθλητισμού Ιωάννης Φιλίππου, ο τοπικός σύμβουλος Τ.Κ. Αργαλαστής Χρήστος Πάντος, η υπάλληλος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μαρία Τζίκα, ο γυμναστής Δήμος Βαΐτσης και οι ιδιώτες Μιχαήλ Γρηγορίου και Κωνσταντίνος Λεγαντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το