Τοπικά

Ποσό 2.050.000 ευρώ για το κλειστό γυμναστήριο Ζαγοράς

zagora

Μέσα σε διάστημα 31 μηνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Κλειστό Γυμναστήριο στη Ζαγορά και το οποίο θα έχει προϋπολογισμό 2.050.000 ευρώ, όπως τονίζεται στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Η προγραμματική σύμβαση σκοπό έχει την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την άμεση και αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου Ν. Μαγνησίας».
Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Αλλά, επειδή ο κύριος του έργου δεν διαθέτει την αναγκαία στελεχιακή επάρκεια για την υλοποίησή του και προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια και ασφαλής κατασκευή του, αναθέτει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

 
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (2.050.000,00€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εργολαβικού οφέλους, αναθεωρήσεων και απροβλέπτων.
Για την παρακολούθηση εκτέλεσης της παρούσας σύμβασης συστήνεται όργανο με την επωνυμία «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης», με έδρα τον Βόλο.
Πιο συγκεκριμένα το κλειστό Γυμναστήριο θα ανεγερθεί σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση ΚΟΤΡΩΝΙ – ΑΘΩΝΑ.
Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2. Το συγκρότημα του Κλειστού Γυμναστηρίου θα αποτελείται από τρία (3), βασικά τμήματα:
α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και για οποιαδήποτε άλλη χρήση.
β. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους,
γ. Τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

 
Το συγκρότημα των χώρων των θεατών αποτελείται από:
α. Τις κερκίδες, οι οποίες θα κατασκευασθούν παράλληλα προς τον μεγάλο άξονα της αίθουσας γυμναστικής και αθλοπαιδιών προς τη μία μεγάλη πλευρά της, θα έχουν δε χωρητικότητα 390 θεατών και θα πληρούν όσον αφορά στον τρόπο κατασκευής και τις προσπελάσεις, απολύτως τον κανονισμό πυροπροστασίας και
β. τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.
Για την ομαλή διεξαγωγή των εσωτερικών λειτουργιών του Γυμναστηρίου, εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη κίνηση αθλητών και κοινού. (Πλήρης εσωτερικός διαχωρισμός των επιμέρους διαδρομών), με τη χωροθέτηση των εισόδων του κοινού και των κερκίδων στην απέναντι από τους χώρους των αποδυτηρίων, μεγάλη πλευρά της αίθουσας.
Συνολική διάρκεια εκτέλεσης προγραμματικής σύμβασης είναι οι 31 μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το