Ελλάδα

Πώς οι αναρτήσεις στο Facebook «έκαψαν» μια δανειολήπτρια (video)

Την αίτηση μιας γυναίκας για την υπαγωγή της στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, απέρριψε το Ειρηνοδικείο Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τις… αναρτήσεις της στο Facebook.
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv το Σάββατο, στο προφίλ της στο Facebook, η αιτούσα εμφανίζεται να ζει και να εργάζεται στο Λονδίνο, με τον σύζυγό της. Το Ειρηνοδικείο Αθηνών έκρινε πως η γυναίκα προχώρησε σε «ανειλικρινή δήλωση» σχετικά με την οικονομική της κατάσταση, καθώς «αποσιώπησε δολίως τη βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματός της».

Όλο αυτό άρχισε το 2012, όταν η δανειολήπτρια εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε εφημερίδα και λάμβανε για έναν χρόνο επίδομα ανεργίας.
Μετά τη λήξη του, εμφανίζεται να μην έχει κανένα εισόδημα ενώ τα εισοδήματα του συζύγου της δεν ξεπερνούσαν τα 660 ευρώ μηνιαίως.
Οι δικηγόροι της τράπεζας από την οποία η γυναίκα είχε λάβει στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο οφειλής 76.000 ευρώ, προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες από το προφίλ της στο Facebook, που την έδειχναν να ζει μια άνετη ζωή με τον σύζυγό της και να εργάζονται στο Λονδίνο, εδώ και μία τετραετία…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το