Ελλάδα

Πώς ο κορωνοϊός από έναν νέο που βρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική… τρύπωσε στον Οίκο Ευγηρίας της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 36 ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί τον κορωνοϊό, σε οίκο ευγηρίας, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων σήμανε συναγερμός, με τα ασθενοφόρα να καταφτάνουν στον οίκο ευγηρίας και να διακομίζουν στο νοσοκομείο όσους νόσησαν. Στο σημείο μάλιστα έσπευσε επί τόπου ο Σ. Τσιόδρας, ο οποίος αποκάλυψε πως το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με άτομο το οποίο ήταν σε συναυλία στην Χαλκιδική.
«Δυστυχώς, προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Ετσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία». Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιόδρας, αυτό το παράδειγμα δείχνει «πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος -νέους που διασκεδάζουν σ’ ένα νησί, σ’ έναν χώρο διακοπών- σ’ ένα γηροκομείο, που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους».

Μετά την εμφάνιση των 36 κρουσμάτων, αποφασίστηκε να μπει σε 7ημερη καραντίνα ο οίκος ευγηρίας. Το θετικό στην υπόθεση είναι πως, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους είναι ασυμπτωματικοί. Ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, σημείωσε πως πλην αυτών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει για την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης, είπε πως θα υπάρχει συνεχής ιχνηλάτηση και σε περίπτωση που εμφανιστούν και νέα κρούσματα στον συγκεκριμένο χώρο θα μεταφερθούν και αυτά στο νοσοκομείο.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας
Η είδηση των 36 κρουσμάτων έφερε και την αντίδραση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με το TV 100, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας. Ο εισαγγελέας θέλει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τα κρούσματα, τα οποία αφορούν 33 ένοικους και 3 υπαλλήλους.

Φωτογραφία: Intime, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το