Οικονομία

Πώς να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και να κάνετε οικονομία

Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε οικονομία στα μηνιαία έξοδα του νοικοκυριού μας, στην πράξη όμως δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Λογαριασμοί, πάγια έξοδα, σούπερ μάρκετ και έκτακτες ανάγκες αφήνουν πάντα την κάρτα άδεια στο τέλος κάθε μήνα. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία κλειδί που εάν τα προσέξουμε θα δούμε το υπόλοιπο του λογαριασμού μας αυξημένο σε σχέση με παλαιότερα.
Παρακάτω ακολουθούν 4 σημεία που απαιτούν την προσοχή μας:

  • λίστες

Πρώτο βήμα για ένα πιο τακτοποιημένο νοικοκυριό που κάνει οικονομία είναι να καταγράφουμε τις ανάγκες που προκύπτουν δημιουργώντας λίστες. Έτσι μπορούμε να έχουμε την εβδομαδιαία λίστα του σούπερ μάρκετ, τη λίστα με τα πράγματα που χρειάζονται επισκευή ή τις ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να χρειαζόμαστε. Οι έρευνες δείχνουν πώς όσοι κάνουν αγορές με λίστα και όχι αυθόρμητα τείνουν να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα. Αν μας δυσκολεύει αυτό το πρώτο βήμα μπορούμε να ξεκινήσουμε με την λίστα του σούπερ μάρκετ. Όλα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε θα τα βρούμε στις πιο συμφέρουσες τιμές στο νέο φυλλάδιο λιντλ.

  • έρευνα αγοράς

Αφού έχουμε έτοιμες τις διάφορες λίστες μας και πριν εξορμήσουμε στα καταστήματα, σειρά έχει η έρευνα αγοράς και αναζήτηση προσφορών. Ίσως κάποιο κατάστημα έχει εκπτώσεις αυτή την περίοδο. Ίσως το ίδιο προϊόν μπορούμε να το βρούμε σε καλύτερη τιμή στο ένα σουπερμάρκετ απ’ ότι στο άλλο. Πολλές φορές υπάρχει επίσης διαφορά στις τιμές ανάμεσα στις εταιρείες ή και στις διαφορετικές συσκευασίες της ίδιας εταιρείας. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν να μας βοηθήσουν site όπως το Kimbino που συγκεντρώνουν online όλα τα φυλλάδια προσφορών των καταστημάτων. Φυσικά είναι πολύ ωφέλιμο για το πορτοφόλι μας το να κάνουμε μεγάλες αγορές, όπως για παράδειγμα ενός κλιματιστικού ή ενός ψυγείου, την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα αφού πρώτα ενημερωθούμε για τις νέες κωτσόβολος προσφορές.

  • ενημέρωση

Ένα ακόμα βήμα προς την εξοικονόμηση χρημάτων είναι η ενημέρωση για τις διάφορες προσφορές προϊόντων που μας ενδιαφέρουν. Μπορούμε να ζητήσουμε από τις εταιρείες των αγαπημένων μας προϊόντων να μας στέλνουν ένα ενημερωτικό email με τις προσφορές τους. Εάν θέλουμε μπορούμε να ζητήσουμε επίσης εκπτωτικά κουπόνια για τα προϊόντα που ψωνίζουμε συχνά. Κάποιες από τις μεγάλες εταιρείες προϊόντων μπορούν να μας στείλουν ακόμα και δωρεάν δείγματα νέων προϊόντων τους, αρκεί μόνο να το ζητήσουμε!

  • online συναλλαγές

Οι online συναλλαγές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη χώρα μας. Πολλές εταιρείες ρεύματος, τηλεφώνου αλλά και αρκετοί δήμοι δίνουν πλέον την επιλογή στους πελάτες τους να λαμβάνουν και να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω ίντερνετ προσφέροντας μάλιστα ως κίνητρο μια μικρή έκπτωση στο λογαριασμό. Επιπρόσθετα, αν αποπληρωθούν οι λογαριασμοί στην ώρα τους υπάρχει και επιπλέον έκπτωση συνέπειας. Έτσι εξοικονομούμε χρήματα χωρίς κόπο! Τακτοποιούμε τους λογαριασμούς μας στην ώρα τους και γλιτώνουμε τη διαδρομή προκειμένου να πληρώσουμε αυτοπροσώπως, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον χρησιμοποιώντας λιγότερο χαρτί!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το