Κατηγορίες: Κόσμος

Πώς μία φωτογραφία ευαισθητοποίησε ποδοσφαιρικό αστέρα να βοηθήσει τα παιδιά της Αφρικής

Μία φωτογραφία από την Δυτική Αφρική, αποτέλεσε αφορμή για μία συγκινητική ιστορία, αφού μία λεπτομέρεια της εικόνας τράβηξε την προσοχή του ποδοσφαιριστή Ντράις Μέρτενς ο οποίος αποφάσισε να βοηθήσει τα παιδιά.

Ο φωτογράφος του National Geographic Πιτ Μιούλερ επισκέφθηκε την, χτυπημένη από Εμπολα, Γουινέα στην Αφρική φωτογραφίζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και της συνθήκες ζωής τους.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που τράβηξε ήταν και αυτή μίας τάξης παιδιών που διδάσκονταν γαλλικά. Τα παιδάκια κοιτούν με προσοχή τον πίνακα, έχοντας την πλάτη τους στραμμένη στο φακό και ένα από αυτά φοράει την μπλούζα του Μέρτενς.

Η λεπτομέρεια αυτή δεν άφησε ασυγκίνητο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος την τουίταρε στον προσωπικό του λογαριασμό δηλώνοντας ότι θα του στείλει δώρο και την καινούργια του εμφάνιση.

Επιπλέον, ο Μέρτενς, σε συνεργασία με τους σπόνσορές του, κανόνισε να στείλει στολές και μπάλες σε όλα τα παιδάκια του σχολείου της Γουινέας, ενώ όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του Σαμ Κέρκοφ, αναζητεί τρόπους να βοηθήσει την κοινότητα στο χωριό της Γουινέας.

πηγή www.iefimerida.gr
Share

Πρόσφατα άρθρα

Υποχώρησε

Κάτω από το 10% υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Μπλόκο» του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Δεν μπορεί να είναι μέλος της εξεταστικής για τα Τέμπη»

«Μπλόκο» του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συμμετοχή της στην εξεταστική…

1 Δεκεμβρίου 2023

Προφυλακιστέος ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου στη Σαλαμίνα. Ο ιερέας…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ζώα

Το θέμα της φάτνης και κυρίως με τα ζώντα ζώα, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Τόνοι

Ανέβηκαν οι τόνοι στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου μεταξύ του προέδρου του δημοτικού…

1 Δεκεμβρίου 2023

Χαρτί

Ευρωεκλογές με σταυρό ανά περιφέρεια, προκειμένου να υπάρχει και μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα και ενδιαφέρον, περιμέναμε, αλλά…

1 Δεκεμβρίου 2023