Κόσμος

Πως η Μέγκαν Μαρκλ ευθύνεται… για τη διάλυση του κόμματος UKIP

Γίνεται η Μέγκαν Μαρκλ να ευθύνεται μέχρι και για την διαφαινόμενη διάλυση ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος της Βρετανίας;
Απ’ ότι φαίνεται, γίνεται!
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: τα μέλη του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ψήφισαν υπέρ την αποπομπής του ηγέτη τους Χένρι Μπόλτον, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής τόσο για τις ηγετικές του ικανότητες όσο και για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε η σύντροφός του σε βάρος της αρραβωνιαστικιάς του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ.
Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου σήμερα, δήλωσε ο μη εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος Πολ Όκντεν, που είναι επιφορτισμένος με την εύρυθμη οργανωτική λειτουργία του UKIP.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ψηφοφορία που διεξήχθη, το 63% των 1.378 ψήφων ήταν υπέρ της απομάκρυνσης του Μπόλτον,
Το UKIP, που αντιμετωπίζει ήδη οικονομικές δυσκολίες, θα πρέπει να αντικαταστήσει τον ηγέτη του για τέταρτη φορά σε διάστημα μικρότερο των 2 ετών, μετά την αποχώρηση του ιστορικού του ηγέτη Νάιτζελ Φάρατζ λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016 για το Brexit.«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για το κόμμα να επιβιώσει» μιας νέας μάχης για την ηγεσία του, είπε ο Μπόλτον ενώπιον των συνέδρων.
Εντός των επόμενων 90 ημερών θα πρέπει να οργανωθούν νέες εκλογές. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο ευρωβουλευτής Τζέραρντ Μπάτεν θα αναλάβει χρέη προσωρινού προέδρου.

Αφού πήρε τα ηνία του κόμματος τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Χένρι Μπόλτον προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη, από τον Τύπο, των μηνυμάτων που έστειλε μέσω του κινητού της τηλεφώνου η πρώην του σύντροφος Τζο Μάρνεϊ σε έναν φίλο της. Στα επίμαχα SMS, η Μάρνεϊ έγραφε ότι ο γάμος της Μέγκαν Μαρκλ με τον Χάρι στις 19 Μαΐου στο Ουίνσδορ θα «κηλιδώσει τη βασιλική μας οικογένεια».
Ο ίδιος, που βρέθηκε τον Ιανουάριο στο στόχαστρο μιας ψήφου δυσπιστίας εντός του κόμματός του αρνούμενος ωστόσο να παραιτηθεί, είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα αυτόν τον χρόνο ότι έβαλε τέλος στη σχέση του με τη Τζο Μάρνεϊ, την οποία περνά κατά 29 έτη και για χάρη της οποίας εγκατέλειψε τη σύζυγό του. Κατόπιν, ωστόσο, είδαν το φως της δημοσιότητας σε βρετανικές ταμπλόιντ φωτογραφίες όπου το ζευγάρι εμφανιζόταν μαζί.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το