Ελλάδα

Πώς και πού θα διοριστούν οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998

Την έκδοση των πράξεων διορισμού τους αναμένουν μετά από 18 ολόκληρα χρόνια οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998, που υπέβαλαν αίτηση στην προκήρυξη 1ΕΓ/2016 για τη διεκδίκηση μίας από τις 2.135 θέσεις σε πέντε υπουργεία.

Οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Εισαγγελίες πρωτοδικών, πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία, εφετεία, φυλακές κ.λπ.), Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας), Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κεντρική υπηρεσία, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ.λπ.) και Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία, μουσεία, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών κ.λπ.).
Η επιλογή τους θα γίνει ως εξής: κάθε υποψήφιος κατατάσσεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) με μόνο κριτήριο τη συνολική βαθμολογία με την οποία είχε καταταγεί στους πίνακες της υπ’ αριθ. 8/1997 προκήρυξης, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία που έλαβε στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έτους 1998 ήταν ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο.
Από τους πίνακες κατάταξης και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς, σε συνδυασμό πάντοτε και με τη δήλωση προτίμησής τους καταρτίζεται ο πίνακας διοριστέων που περιλαμβάνει αριθμό διοριστέων ίσο με τον αριθμό των θέσεων, που προκηρύσσονται.
Οι πίνακες κατάταξης και διοριστέων καταχωρίζονται στο Διαδίκτυο στον ηλεκτρονικό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και αποστέλλονται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Γ’).
Η απόφαση κατανομής
Μετά τη δημοσίευση των πινάκων διοριστέων, εκδίδεται απόφαση κατανομής του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία διορίζονται σταδιακά στις θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα).
Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων στους οποίους οι ανωτέρω διατίθενται προς διορισμό.
Οι διοριζόμενοι πρέπει να καταθέσουν κατά τον χρόνο του διορισμού τους στον οικείο φορέα τα απαιτούμενα από τον φορέα κατά νόμο δικαιολογητικά διορισμού.
Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

  Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου συνεχίζει τη λειτουργία του για αναψυχή και χιονοδρομίες με ικανή…

25 Ιανουαρίου 2024

Βόλος:Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα ατυχήματα συγγενών

  Τουλάχιστον τρία περιστατικά σημειώθηκαν πρόσφατα στον Βόλο από απατεώνες, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν…

25 Ιανουαρίου 2024

Οι σύμβουλοι της ΛΑΣ Θεσσαλίας, στο πλευρό των αγροτών στα μπλόκα

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης, βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των…

25 Ιανουαρίου 2024

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Τασούλας Τσιλιμένη και Γεωργίας Καραντώνα – Εκπαιδευτικό εργαλείο για την προσέγγιση Ολοκαυτώματος

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα το βιβλίο «Graphic Novel και Ολοκαύτωμα, Διδακτικές προτάσεις και Εφαρμογές για…

25 Ιανουαρίου 2024

Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με ομιλητή τον Νίκο Φαραντούρη

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Ιωνίας Βόλου μαζί με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, διοργανώνουν…

25 Ιανουαρίου 2024

Σαρώνουν τον βάλτο οι Αρχές, «κλειδί» η καραμπίνα και το κινητό του Μπάμπη

Οι έρευνες για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, συνεχίζονται. Πλέον, συμμετέχει και ο…

25 Ιανουαρίου 2024