Τοπικά

Πως εντοπίστηκε ο οδηγός που σκότωσε τον ποδηλάτη – Σταμάτησε 300 μέτρα μακριά για να δει τις ζημιές στο αυτοκίνητό του

Τροχαίο με τραγική κατάληξη στον παράδρομο του περιφερειακού στην οδό Λαρίσης. Ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον λογιστή του Συνεταιρισμού Αγχιάλου Δημήτρη Παπαχρήστο, πατέρα ανήλικων παιδιών, τον εγκατέλειψε και σταμάτησε 300 μέτρα πιο μακριά για να δει τις ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του… Για κακή του τύχη τον εντόπισε οδηγός που κατάλαβε πως είχε προηγηθεί τροχαίο καθώς το παρμπρίζ του ασημί αυτοκινήτου ήταν σπασμένο, και ειδοποίησε την τροχαία.

Η τροχαία εντόπισε τον οδηγό του αυτοκινήτου 20 λεπτά αργότερα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί με τον ποδηλάτη να κινείται στον παράδρομο του περιφερειακού στην οδό Λαρίσης. Από τις πρώτες καταθέσεις εκτιμάται πως ο οδηγός του αυτοκινήτου είτε μπήκε στον παράδρομο με ταχύτητα , είτε αφηρημένος δεν πρόσεξε τον ποδηλάτη και τον παρέσυρε. Το τροχαίο είδε μια παρέα γυναικών που επέβαινε σε αυτοκίνητο και επέστρεφε από το Κοιμητήριο . Αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ καθώς είδανε τον ποδηλάτη να ψυχορραγεί και τον οδηγό που τον παρέσυρε να εξαφανίζεται. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν αργά και ο ποδηλάτης είχε «σβήσει» στην άσφαλτο.

Ο οδηγός μπορεί να εξαφανίστηκε αλλά εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό.

«Κατάλαβα ότι έγινε τροχαίο και προσπάθησα να βρω τρόπο να σταματήσω το αμάξι μου για να δω τι συμβαίνει. Εντοπίζω όμως ένα αυτοκίνητο σταματημένο. Ο οδηγός προσπαθούσε να δει τις ζημιές στο φτερό και στο παρμπρίζ. Κατάλαβα πως ήταν ο οδηγός που εγκατέλειψε τον ποδηλάτη. Σκέφτηκα πως δεν το ζω αυτό. Δεν μπορούσα να διανοηθώ πως εγκατέλειψε τον άνθρωπο και πήγε 300 μέτρα πιο μακριά για να δεις τις ζημιές στο αυτοκίνητο. Πήρα αμέσως την τροχαία, έδωσα την πινακίδα και τον εντόπισαν», λέει στη «Θ» ο άνθρωπος που εντόπισε τον οδηγό που σκότωσε τον ποδηλάτη. Ο μάρτυρας Θ. Κ έδωσε ήδη κατάθεση στην τροχαία.

Στο Νοσοκομείο απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Δημήτρη Παπαχρήστου και κλήθηκε η σύζυγός του για αναγνώριση. Η ταυτότητά του εντοπίστηκε από το κινητό του τηλέφωνο που χτυπούσε ασταμάτητα. Φορούσε στολή ποδηλάτη και δεν είχε πάνω του ούτε την ταυτότητά του, γι΄αυτό και η διαδικασία αναγνώρισης καθυστέρησε.

Συντετριμμένος ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγχιάλου Γ. Κίτσιος , δήλωσε πως ο Δημήτρης Παπαχρήστος ήταν ένας άξιος συνεργάτης, εργατικός.
«Ένα παιδί διαμάντι. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω, να μιλήσω, να σκεφτώ».

*εικόνα αρχείου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το