Τοπικά

Πώς δικαιολογεί η μοναχή Αρσενία τη λειτουργία παρουσία πιστών από Βολιώτη ιερομόναχο σε μονή της Λάρισας

«Το σώμα θέλει τροφή, το ίδιο και η ψυχή». Με αυτά τα λόγια η μοναχή του μοναστηριού στη Λάρισα, Αρσενία, προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία περισσότερων από 40 πιστών στη λειτουργία της περασμένης Κυριακής, που είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη του ιερέα από τον Βόλο και την επιβολή προστίμων στους πιστούς. Το μοναστήρι βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λάρισας και ανήκει στο παλιό ημερολόγιο. «Κάποιος έκανε καταγγελία ότι υπάρχει κόσμος στην εκκλησία. Ήρθε η αστυνομία και συνέλαβε τον παπά. Ήταν γύρω στους 20 ενήλικες στην εκκλησία μαζί με τα παιδιά τους. Στην περιοχή έχουμε πολλές πολύτεκνες οικογένειες», αναφέρει η μοναχή Αρσενία. Και προσθέτει: «Οι αστυνομικοί ήρθαν στην εκκλησία και περίμεναν έξω από αυτή. Μόλις τελείωσε η λειτουργία συνέλαβαν τον πάτερ και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί επέβαλαν και πρόστιμα 300 ευρώ σε πιστούς που ήταν στη λειτουργία». Η μοναχή Αρσενία θέλοντας να δικαιολογήσει το περιστατικό που παραβίαζε όλους τους κανόνες ασφαλείας για την πανδημία λέει στο newsit.gr:

«Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και έχουμε ανάγκη την εκκλησία μας. Το σώμα θέλει να φάει, τροφή χρειάζεται και η ψυχή. Αν δεν πάμε να προσευχηθούμε στην εκκλησία τι θα κάνουμε;». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην εκκλησία βρίσκονταν περισσότερα από 40 άτομα, πολλά εκ των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να υποστούν τις συνέπειες. Οι αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμα των 300 ευρώ σε 20 παρευρισκόμενους. Συνέλαβαν τον ιερέα, ο οποίος εκτός από το πρόστιμο των 1.500 ευρώ, οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα. Τελικά το δικαστήριο τον τιμώρησε με τρίμηνη ποινή φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα γιατί επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία.

Καταγγέλλουν ιερείς του Αμπελώνα για επισκέψεις σε σπίτια για αγιασμό
Πυρ και μανία με τη συμπεριφορά ιερέων του Αμπελώνα, οι οποίοι ξεχύθηκαν από το πρωί των Θεοφανίων σε γειτονιές της πόλης, για να επισκεφθούν σπίτια, με στόχο να κάνουν αγιασμό, είναι γνωστοί Αμπελωνίτες, μόλις διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένοι ιερείς επισκέφθηκαν τους υπερήλικες γονείς τους και μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, τους έδωσαν να φιλήσουν σταυρό, ενώ είναι αμφίβολο, αν τηρούσαν και τους βασικούς κανόνες υγιεινής. «Δεν είναι δυνατόν εγώ να έχω πολύ καιρό να επισκεφθώ τους γονείς μου, επειδή θέλω να εκμηδενίσω την πιθανότητα να τους μεταφέρω ιό και να μαθαίνω ότι σήμερα πήγαν στο σπίτι τους οι παπάδες», σημείωσε φανερά ενοχλημένος και θορυβημένος ο καταγγέλλων γνωστός Αμπελωνίτης που ήδη επικοινώνησε με τη Μητρόπολη, την Αστυνομία, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική προστασία για να καταγγείλει το γεγονός ενώ σκέφτεται όπως υποστήριξε μαζί με τον αδελφό του να υποβάλουν μήνυση κατά των ιερέων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το