Τοπικά

Πορτρέτα και τοπιογραφίες σε έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο – Το 10ο Δημοτικό Βόλου αγκαλιάζει την τέχνη

Έκθεση ζωγραφικής με πορτραίτα σπουδαίων καλλιτεχνών και τοπιογραφίες πραγματοποιείται στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου φέρνοντας πιο κοντά τους μαθητές στην αξία της τέχνης.
Τα έργα, που είναι εκτεθειμένα στους τοίχους του πρώτου ορόφου της μιας από τις πτέρυγας του σχολείου, ανήκουν στη ζωγράφο κ. Ελένη Ψάλλη, η οποία συνδέεται με το δημοτικό, καθώς η εγγονή της φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο.
Η διευθύντρια κ. Ευαγγελία Ανδρεάδου εξήγησε πώς αναλήφθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λέγοντας πως «επειδή ο κόσμος δεν μεταβαίνει εύκολα σε εκθέσεις ζωγραφικής και πινακοθήκες, σκεφθήκαμε να φέρουμε εμείς ένα τέτοιο καλλιτεχνικό γεγονός στο σχολείο μας. Γι’ αυτό δεχτήκαμε με χαρά την παρουσία των έργων της ζωγράφου κ. Ελένης Ψάλλη στο σχολείο μας. Ο μαθητές και οι γονείς έχουν ενθουσιαστεί με τα έργα που δίνουν ένα άλλο τόνο στο σχολείο. Μάλιστα στις ώρες που είναι ανοικτή η έκθεση στο σχολείο βρίσκονται εδώ οι καλλιτέχνες για να εξηγήσουν στους γονείς και μαθητές, πώς δούλεψαν, πώς εμπνεύστηκαν».
Από την πλευρά της η ζωγράφος κ. Ελένη Ψάλλη τόνισε πως «γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη, έχω επηρεαστεί από την αναγέννηση. Τα έργα μου είναι κλασικά, ενώ τώρα τελευταία πειραματίζομαι και με νησιώτικα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διευθύντρια που μου έκανε την τιμή να φιλοξενηθούν έργα μου στο σχολείο. Οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν την έκθεση, αγκάλιασαν την τέχνη. Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα, όπως πορτραίτα-αυτοπροσωπογραφίες του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Μιχαήλ Άγγελου».
Η ίδια συμπλήρωσε πως η τέχνη είναι πολιτισμός και καλό είναι να υπάρχει στον χώρο της παιδείας. Η ζωγραφική είναι ένα μοναχικό άθλημα, θέλει υπομονή, επιμονή, αγάπη και το μεράκι.
Επίσης, εκτίθενται και έργα σχολικής νοσηλεύτριας του σχολείου κ. Χαράς Πριαγγέλου. Η ίδια και η μητέρα της ασχολούνται με τη ζωγραφική ως χόμπι. «Ζωγραφίζω και εγώ και η μητέρα μου περισσότερο ερασιτεχνικά και γι’ αυτό θελήσαμε να φέρουμε και εμείς τρεις πίνακες στην έκθεση του σχολείου. Η ζωγραφική είναι πολύ ωραίο χόμπι που με εκτονώνει και μπορείς να εκφράζεσαι σε ένα καμβά ελεύθερα. Είναι πολύ παραγωγικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το