Κόσμος

Πορτογαλία: Κατασχέθηκαν 5,2 τόνοι κοκαΐνης από ισπανικό ιστιοφόρο

Οι πορτογαλικές αρχές κατάσχεσαν 5,2 τόνους κοκαΐνης από ιστιοφόρο με σημαία Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Ισπανοί και ένας Περουβιανός.

Η κατάσχεση 183 δεμάτων κοκαΐνης, τα οποία μεταφέρθηκαν σε στρατιωτική βάση, αποτελεί «τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει στην Πορτογαλία τα τελευταία 15 χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας, Λουίς Νέβες.

«Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για εκείνους που θέλουν να κατακλύσουν την Ευρώπη με κοκαΐνη», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την επιχείρηση, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές και με τη στήριξη της Ομοσπονδιακής Αρχής Καταπολέμησης των Ναρκωτικών και της βρετανικής Αρχής Μάχης κατά της Εγκληματικότητας.

Οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν το Σάββατο θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε πανίσχυρο εγκληματικό δίκτυο, το οποίο διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Μεταξύ των μελών του δικτύου βρίσκεται ένας διακινητής «σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης» από τον Μάρτιο, ανέφεραν οι αρχές.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου «επιτρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους διακινητές: δεν θα είναι εύκολο να διακινείτε ναρκωτικά στην Ισπανία και την Πορτογαλία», τόνισε από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Ταξιαρχίας καταπολέμησης των Ναρκωτικών της ισπανικής αστυνομίας, επίτροπος Αντόνιο Μαρτίνεθ Ντουάρτε.

Την περασμένη Παρασκευή, οι ισπανικές αρχές είχαν ανακοινώσει την κατάσχεση 2,5 τόνων κοκαΐνης από το ιστιοφόρο «Goldwasser», στα ανοικτά του πορτογαλικού αρχιπελάγους των Αζορών.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το