Τοπικά

Πορεία σωματείων στον Βόλο ζητώντας για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Aπό την πλατεία Πανεπιστημίου ξεκίνησε σήμερα η συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων και σωματείων του Βόλου που κλιμακώνουν την προετοιμασία της απεργιακής απάντησης τους στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας, Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Βόλου, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας κάλεσαν το λαό του Βόλου να μην αποδεχτεί κανένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία, τη δράση και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, να εντείνει τον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Εύη Καρυδάκη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε :
Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα θα δοθεί με γενική απεργία.
Η στάση της εργοδοσίας είναι αποκαλυπτική αφού παίζει το ρόλο του λαγού για το επικείμενο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που συμφώνησαν από κοινού κυβέρνηση και κουαρτέτο. Το χτύπημα αυτό είναι χτύπημα απέναντι σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε αγωνιστή που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Τους διαμηνύουμε ότι δεν θα τους περάσει.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι αυτοί οι αγώνες να φουντώσουν παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και να γίνει αποφασιστικό βήμα ενάντια στο σύνολο αυτής της πολιτικής, με κλιμάκωση της πάλης με πανελλαδική απεργία.
ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουμε μαχητικό κλίμα απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και διεκδίκησης των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών.»

Τα μέλη των σωματείων εργαζομένων πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το