Τοπικά

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συνθήματα από τα σωματεία καθαριστριών/ών Μαγνησίας και Λάρισας

Μαχητική πορεία πραγματοποίησαν τα σωματεία καθαριστών- καθαριστριών Λάρισας  και Μαγνησίας εν όψει της Πανελλαδικής απεργίας του κλάδου στην πόλη της Λάρισας. Οι εργαζόμενοι αφού έκαναν συνέλευση στο Εργατικό κέντρο Λάρισας , στην συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας φωνάζοντας τα συνθήματα «οι καθαρίστριες δεν σκύβουν το κεφάλι μαζί με το Λαό αντίσταση και πάλη».

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν:

Η πορεία σταμάτησε στο Δημαρχείο Λάρισας φωνάζοντας «συνδικάτα ταξικά και όχι Εργοδοτικά, κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των Εργατών η πάλη θα τη σπάσει». Δίνοντας ισχυρή απάντηση στην Δημοτική αρχή ότι δεν τρομοκρατούμαστε από στις επιθέσεις της δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων. Επιθέσεις που έχουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους του κλάδου και το σωματείο τους, που αφού δεν μπορούν να το βάλουν στο «χέρι», κάνοντας χρήση το ρόλο του Εργοδότη: πρότρεπέ τους εργαζόμενους να αλλάξουν την διοίκηση του σωματείου, πράγμα που αποτελεί ωμή παράνομη και απροκάλυπτη παρέμβαση στην λειτουργία συνδικαλιστικής οργάνωσης. Φτάνοντας μάλιστα στο παρελθόν να λένε στους εργαζόμενους με σύμβαση μίσθωσης έργου ότι «Δεν έχετε δικαίωμα να απεργήσετε», σε ρόλο κυβερνητικού λαγού. Πολλοί συνάδελφοι μας σήμερα μας κατήγγειλαν ότι φοβήθηκαν να απεργήσουν γιατί δεν το επιτρέπει , η Δημοτική αρχή Λαρισαίων. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των δύο σωματείων επέδωσε αναλυτικό υπόμνημα, ζητώντας από τον Δήμαρχο να μας απαντήσει ποτέ θα καταβληθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (Γάλα, μάσκες, μπότες ρούχα κ.α) στους συμβασιούχους, αφού σύμφωνα με το σχετικό νόμο θα πρέπει να καταβληθούν από την 1 Σεπτεμβρίου 2017. Χωρίς να πάρουμε σαφή και συγκεκριμένη απάντηση.
Επίσης θέσαμε στον Δήμαρχο το ζήτημα της καταβολής τον δεδουλευμένων κάθε μήνα , όπως γίνετε στο Νομό Μαγνησίας εδώ και πολλά χρόνια, οπού οι εργαζόμενοι πληρώνονται κάθε μήνα και όχι κάθε 5 μήνες. Και σ αυτό το ζήτημα που είναι πάγιο αίτημα και αυτονόητο δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε δυναμική διαμαρτυρία μέσα στο γραφείο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς , ενώ οι εργαζόμενοι φωνάζαν τα συνθήματα «μόνιμη δουλειά ζητά οι εργατιά», «θέλουμε συμβάσεις συλλογικές και όχι συμφωνίες ατομικές. Όπου του επιδώσαμε το υπόμνημα ζητώντας να αποστείλει στην κυβέρνηση. Επίσης του ζητήσαμε : να μετατρέπουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην μερική απασχόληση στον Ν. Μαγνησίας σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης όπως έγινε και σε άλλους δήμους.
Τέλος ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση του ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα οι Εργαζόμενοι στους Δήμους Τεμπών και Σκοπέλου, καθώς ενώ η επιδότηση για τους μήνες από Σεπτέμβριο, ως το Δεκέμβριο, βρίσκονται στα ταμεία των σχολικών επιτροπών από τις 29 Δεκεμβρίου και παρανόμως παρακρατούνται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το