Τοπικά

Πορεία φοιτητών με αίτημα δημόσια και δωρεάν Παιδεία

DSCN2371

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και σήμερα το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Βόλου, ξεκινώντας από τη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία. Οι κινητοποιήσεις τους περιλαμβάνουν και κατάληψη της Πρυτανείας, διαδηλώσεις και ενημέρωση των φορέων για τα προβλήματά τους. Σε αυτές συμμετέχουν οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι,  Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας, ΙΑΚΑ, Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, Οικονομικό και Ιχθυολογίας.

«Το πρόταγμά μας είναι συνολικό: θέλουμε να ανατρέψουμε συνολικά την επίθεση της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. Βιώνουμε μία χούντα που μαυρίζει τις ζωές μας σε κάθε πτυχή. Γίνεται επίθεση στην παιδεία,  την εργασία, τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας», επισήμανε η φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής, Αντιγόνη Σαριπανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι φοιτητές έχουν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητώντας δωρεάν μεταφορά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Το κεντρικό τους αίτημα είναι δωρεάν και δημόσια παιδεία. Οι φοιτητές θα αποφασίσουν τους τρόπους συνέχισης του αγώνα στη συνεδρίαση τυ συντονιστικού οργάνου των συνελεύσεων όλων των σχολών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το