Τοπικά

Πορεία του 1ου Αυτοοργανωμένου PRIDE στον Βόλο

Πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα πολίτες και μέλη της συνέλευσης του 1ου Αυτοοργανωμένου PRIDE στο Βόλο / ΑναρχοΚουίρ Φεμινιστική Ομάδα QUeers in Action/ ΑΚΦΟ QUinA.  Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους:

“Σε αυτό το κλίμα επιβίωσης, μέσα σε αυτές τις αντιξοότητες, οργανώνουμε φέτος στο Βόλο το δικό μας Pride ως άλλη μια μέρα αγώνα κατά της καταπίεσή μας και όχι ως γιορτή, μια άλλη μέρα που θα θυμόμαστε όσα άτομα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν επειδή δολοφονήθηκαν από την πατριαρχική κοινωνία. Δεν διεκδικούμε υπερηφάνεια και ορατότητα για μια μόνο μέρα, καθώς κουβαλάμε τις ”μη συμβατικές” υπάρξεις μας όλο το χρόνο. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς έμφυλες και σεξουαλικές καταπιέσεις, όπου το καθένα από μας δεν θα επιβιώνει απλά, αλλά θα μπορεί να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα. Αγώνας μέχρι την ολική απελευθέρωση.

Οργανώνουμε φέτος στο Βόλο το πρώτο αυτοργανωμένο pride μακριά από τα οργανωμένα pink washing pride από εταιρίες, κόμματα και άλλους εξουσιαστές με την ψευτουπεράσπισή τους, στοχεύοντας αποκλειστικά στην κερδοφορία και το ξέπλυμα του σεξισμού τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το