Τοπικά

Πορεία της Επιτροπής Ειρήνης, σωματείων και συνδικάτων έξω από το στρατόπεδο Γεωργούλα (photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στη Λεωφόρο Ειρήνης με Καραμπατζάκη στη Ν. Ιωνία η Αγωνιστική Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου σε συνεργασία με Σωματεία και Συνδικάτα εργαζομένων, την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Συλλόγους Συνταξιούχων, το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και πολλών Φοιτητικών Συλλόγων της πόλης.


Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο στρατόπεδο Γεωργούλα όπου ήδη διαμένουν εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων, συνταξιούχων και η Επ. Ειρήνης Βόλου που επισήμαιναν ότι παρόλο που συμπληρώνονται σήμερα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το αιματοβαμμένο σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί τους φορείς του λαϊκού κινήματος της Μαγνησίας, εργατικά σωματεία, συλλόγους ΕΒΕ και αγροτικούς συλλόγους, μαθητικά και φοιτητικά συμβούλια στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ που μετατρέπει την περιοχή μας και όλη τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο.

“Κλιμακώνουμε τη Δράση μας με την πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου που καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλίας και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, στη διοργάνωση Πανθεσσαλικού Συλλαλητηρίου Ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το