Τοπικά

Πορεία και κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, την ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα (photos)

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλίες από την πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Βόλου και κατάθεση στεφάνων στα ΕΛΤΑ.  Εκεί οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν στεφάνια στο σημείο όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.

“Το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και το ξέρουμε όλοι μας: ότι πρέπει να σταματήσουν πια αυτές οι Ερινύες, οι φασαρίες και αυτές οι δηλώσεις που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο” δήλωσε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου και πρόσθεσε πως το ΕΚΒ εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους.
“Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο κάποιων. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί γιατί μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε και ενωμένοι να κερδίσουμε ό,τι από αυτά τα οποία έχουμε χάσει. Θέλουμε πάντα να θυμόμαστε τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους και δεν κατέφευγαν σε αυτές τις καταστάσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε μ’ αυτά τα πράγματα γιατί οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν και θα έρθουν κοντά σε όλους μας. Παρόλο που βρισκόμαστε εν μέσω πασχαλινής περιόδου, η συμμετοχή των συναδέλφων είναι αρκετά ικανοποιητική, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη”.

Ο κ. Λεωνίδας Αναστασίου ανέφερε πως το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων θέλοντας να δηλώσει ότι οι αγώνες είναι μπροστά μας, τα προβλήματα είναι υπαρκτά και μεγάλα.

“Μπορεί να υπάρχουν θριαμβολογίες ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε γιατί το έχουμε νιώσει έτσι κι αλλιώς στο πετσί μας, ότι τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, οικονομικά προβλήματα και προβλήματα που αφορούν τις κοινωνικές παροχές, τα συνταξιοδοτικά, την καθημερινότητά μας”. Πρόσθεσε ότι η ΑΔΕΔΥ πιστεύει πως οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν και να ενδυναμωθούν και για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να υπάρχει ο αλληλοσπαραγμός και η αλληλοφαγωμάρα μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων. “Πρέπει να βρούμε την κοινή μας περπατησιά, να υπάρχει ενότητα για να μπορέσουμε έτσι να συσπειρώσουμε και τους εργαζόμενους. Διότι όταν οι εργαζόμενοι βλέπουν τέτοιου είδους φαινόμενα, καθημερινά απομακρύνονται από τα σωματεία τους. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας: η ενότητα της εργατικής τάξης πρωτίστως και η συνέχιση των αγώνων, ώστε να μπορέσουμε να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά μας σήμερα, αλλά και να δώσουμε μια προοπτική στο μέλλον των παιδιών μας”.

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης,  Νάνσυ Καπούλα και Απόστολος Παπαδούλης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Δελημήτρος.

Στα ΕΛΤΑ έγινε η συγκέντρωση του Ταξικού Συντονισμού στο Βόλο στις 10 το πρωί. Κατά την κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των νομαρχιακών επιτροπών, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το