Τοπικά

Πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών το Σάββατο από το Νοσοκομείο Βόλου έως το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ 

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου καλεί όλες τις δυνάμεις της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδήλωση που έχει ορίσει ως τόπο συγκέντρωσης το Νοσοκομείο του Βόλου και πορεία μέχρι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η πορεία μας ξεκινά από το νοσοκομείο για να νοηματοδοτήσει ότι οι επιλογές του κεφαλαίου για την υιοθέτηση συγκεκριμένων παραγωγικών μεθόδων δεν είναι χωρίς συνέπειες στους εργαζόμενους αλλά και για το σύνολο του πληθυσμού. Η πόλη μας πρωταθλητής στον καρκίνο και τα καρδιακά επεισόδια δεν χρειάζεται πρόσθετη επιβάρυνση αλλά αντίθετα βελτίωση των συνολικών όρων ζωής μαζί και των υποδομών υγείας που αποψιλώθηκαν από τα μνημόνια. Μονάχα η απειλή μιας πανδημίας του κορωνοϊού που προκαλεί ήδη απανωτά κραχ στην οικονομία, οδήγησε την κυβέρνηση σε άρον-άρον προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Όσοι αργοπεθαίνουν από την κρίση, την φτώχεια και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, απλά …περισσεύουν.

Η διαδήλωση συμπίπτει καθόλου τυχαία με την όξυνση της πολεμικής εκστρατείας από τις δύο μεριές του Αιγαίου με άμεσα θύματα τους μετανάστες αλλά όχι μόνο. Η Lafarge κατηγορήθηκε από τις γαλλικές αρχές για χρηματοδότηση του ISIS και άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία ενώ οι εγκαταστάσεις της αποτελούσαν στρατιωτικές βάσεις- ορμητήρια για τις πολεμικές επιχειρήσεις δυτικών στρατευμάτων. Να λοιπόν ποια είναι ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας που υπόσχεται η εργοδοσία του τσιμεντάδικου. Πόλεμος, φτώχεια, προσφυγιά, περιβαλλοντική καταστροφή και εργασιακός μεσαίωνας έχουν όνομα και διεύθυνση. Και είναι η Lafarge και όσοι την στηρίζουν.

Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να υψώσουμε πύργο ατίθασο. Οι μετρήσεις και οι έρευνες είτε σκεπάζονται είτε είναι καθοδηγούμενες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Η στάση ενός κομματιού της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών (που θέλει να την μετατρέψει σε ΜΚΟ) και άλλων δυνάμεων να μην συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αποτελεί προσπάθεια υπονόμευσης της αναγκαίας ενότητας για την νίκη και δίνει πιστοποιητικά νομιμότητας σε όσους έχουν κάνει νόμο την αδικία. Την ίδια στιγμή συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα καλούν σε συμμετοχή. Εμείς αμφισβητούμε στην πράξη τον ρόλο κεντρικού και τοπικού κράτους που θέλουν να κρατήσουν την δυνατότητα να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Δηλώνουμε ανοιχτά ότι δεν μας εκφράζουν και ότι αποτελούν μηχανισμοί- προέκταση των επιχειρηματικών συμφερόντων και εκβιασμού της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δηλώνουμε ανοιχτά ότι η Lafarge είναι ανεπιθύμητη, ότι το εργοστάσιο πρέπει να μετεγκατασταθεί, ότι θέλουμε θέσεις εργασίας αξιοπρεπείς και όχι καθρεφτάκια για ιθαγενείς και ότι η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά.

Καλούμε κάθε κάτοικο, αγωνιστή, αγωνίστρια, συλλογικότητα στην ενίσχυση του αγώνα, στη μαζικοποίηση του συλλαλητηρίου και σε αταλάντευτη πάλη μέχρι τη νίκη.

Στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου συμμετέχουν: Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά, Κατάληψη Ματσάγγου, Κίνηση πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, Στέκι Μεταναστών – Χώρος Κινημάτων, ΧωροΑταξία ΕΑΑΚ, Camera Obscura ΕΑΑΚ, Ράδιο Παράσιτα, Σύντροφοι/σες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το