Αθλητισμός

Πολύτιμο βαθμό στην έδρα της Ηλιούπολης πήρε ο Βόλος (9-9)

Έναν βαθμό που ίσως αποδειχθεί πολύτιμος στην οικονομία του πρωταθλήματος κατέκτησε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την Ηλιούπολη που έληξε ισόπαλο 9-9. Η αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας ήταν συναρπαστική με τους Βολιώτες να έχουν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημά της, αλλά να είναι αυτοί που ισοφάρισαν στο τέλος με πέναλτι του Δημητρίου.

Ο Βόλος παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες και αρκετά νεανικό σχήμα, οπότε και μόνο το γεγονός ότι έμεινε «όρθιος» σε μία δύσκολη έδρα είναι σημαντικό. Η ομάδα μέρα με τη μέρα δείχνει βελτίωση σε όλους τους τομείς και αυτό σίγουρα είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Για το ματς της Κυριακής ο προπονητής Σάκης Πλατανίτης επέλεξε την κάτωθι αρχική επτάδα: Νάσιος (τερματοφύλακας), Νικολέρης (αμυντικός), Πετρόπουλος (φουνταριστός), Βερβερίδης, Βασιλούδης, Δημητρίου, Χρ. Κουφιδάκης (περιφερειακοί).

Ο Νάσιος απέκρουσε πέναλτι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μπορεί οι γηπεδούχοι να άνοιξαν στο σκορ λίγο αργότερα με τον Μ. Χάλαρη, αλλά ο Βόλος πήρε τον έλεγχο και με τα τέρματα των Βερβερίδη και Κουφιδάκη προσπέρασε με 1-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Βόλος συνέχισε να έχει καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα με τρία συνεχόμενα γκολ από τους Νικολέρη, Βερβερίδη και Βασιλούδη μετέτρεψε το 2-2 σε 2-5. Ο Κουφιδάκης διατήρησε το +3 για τους φιλοξενούμενους (3-6), με το ημίχρονο να λήγει 4-6, αφού μείωσε ο Νόικος.

Στην τρίτη περίοδο «μίλησαν» οι άμυνες με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ. Αυτό του Βόλου ήρθε από τον 15χρονο Ανδρέα Καψάλη, που έγραψε το 5-7. Το γκολ αυτό θα το θυμάται για πάντα μια και είναι το πρώτο του στην Α2 Ανδρών.

Για τρία οκτάλεπτα οι Βολιώτες ακολουθούσαν πιστά το πλάνο του προπονητή τους, αλλά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Δεν μπόρεσαν να τελειώσουν κάποιες φάσεις στην επίθεση και σαν να μην έφτανε αυτό δέχθηκαν τρία σερί γκολ, με την Ηλιούπολη να προηγείται πλέον με 8-7 και ενώ απέμενε 3’.29’’ για το φινάλε του ματς.

Πάντως, ο Βερβερίδης απάντησε άμεσα στο 3’.10’’ για το 8-8.  Νέο προβάδισμα έδωσε στην Ηλιούπολη ο Ι. Χάλαρης στο 2’.44’’ (9-8) και πλέον ο Βόλος κινδύνευε να χάσει ένα παιχνίδι το οποίο ήλεγχε στο μεγαλύτερο διάστημά του.

Βέβαια υπήρχε χρόνος για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα η βολιώτικη ομάδα και όντως αμέσως μετά ο Γεωργιάδης υπέπεσε σε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ευθύμης Δημητρίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις η μπάλα «ζυγίζει» πολύ περισσότερο, αλλά ο 27χρονος περιφερειακός με «ολύμπια» ψυχραιμία σημάδεψε σωστά από τα πέντε μέτρα και έγραψε το 9-9.  Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 2’.18’’ για τη λήξη, και το σκορ αυτό δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να έχουν στη συνέχεια από μία χαμένη επίθεση σε παίκτη παραπάνω.

Διαιτητές: Σπανούδης-Στεφανάκης.

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-4, 1-1, 4-2.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Σταϊκόπουλος): Βεϊόπουλος, Μ. Χάλαρης 2, Δραγώνας, Γεωργιάδης, Σουσουνής, Παναγούλης 1, Νόικος 2, Ξανθόπουλος, Τζελόπουλος, Νατσούλης 1, Δήμου, Ι. Χάλαρης 1, Βεζάκης, Κωνσταντόπουλος 2, Ευσταθίου.

ΒΟΛΟΣ (Πλατανίτης): Νάσιος, Πριτσίνης, Πέτρου, Βερβερίδης 3, Καψάλης 1, Καλαμπαλίκης, Δημητρίου 1, Πετρόπουλος, Χρ. Κουφιδάκης 2, Βασιλούδης 1, Λιμπιτάκης, Πανίδης, Χρ. Μ. Κουφιδάκης, Νικολέρης 1, Μεριστούδης.

* Στα άλλα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Μαρούσι-ΝΑΟ Κέρκυρας 3-9, Ν.Ο. Λάρισας-Άρης 11-14, Φοίβος-Νηρέας Χαλανδρίου 10-10.

Η βαθμολογία: Άρης 15, Ν.Ο. Λάρισας 12, ΝΑΟ Κέρκυρας 9, Φοίβος 7, Ηλιούπολη 4, Μαρούσι 4, Νηρέας Χαλανδρίου 4, Βόλος 2.

(Φωτό koe.org)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φιλανθρωπικός αγώνας υδατοσφαίρισης για την εκπλήρωση της ευχής ενός 6χρονου κοριτσιού

Οι Λιμενικοί ζητούν 5 λεπτά από το χρόνο μας και την ελάχιστη καταβολή (5 ευρώ…

16 Ιανουαρίου 2024

Η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας για τα βασικά μέτρα πρόληψης της εποχικής γρίπης

H Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων θα ήθελε να…

16 Ιανουαρίου 2024

Δεν έκλεισε θετικά τον α’ γύρο ο Ολυμπιακός στο Κιλκίς

Με ήττα έκλεισε τον πρώτο γύρο της National League 2 ο Ολυμπιακός, καθώς έχασε με…

16 Ιανουαρίου 2024

Έχει πάρει φόρα ο Γ.Σ. Αλμυρού στη National League 2

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει ο ΓΣ Αλμυρού. Αυτή τη φορά θύμα του έπεσαν…

16 Ιανουαρίου 2024

Έχασε με 1-3 από τα Τρίκαλα 2011 ο Βόλος 2004

Κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών βρέθηκε ο Α.Σ.…

16 Ιανουαρίου 2024

Στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων ο Σεβασμιώτατος

  Το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων επισκέφθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να…

16 Ιανουαρίου 2024