Τοπικά

Πολύτιμη βοήθεια στις εγχειρήσεις εγκεφάλου μέσω πληροφορικής από την 25χρονη Βολιώτισσα Ελένη Αδάμ

Διδακτορικές σπουδές στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ όπου θα εμβαθύνει τις γνώσεις στην πληροφορική για τις αποτελεσματικές εγχειρήσεις εγκεφάλου, θα πραγματοποιήσει σε λίγες εβδομάδες η 25χρονη Βολιώτισσα Ελένη Αδάμ, η οποία αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μάλιστα οι σπουδές που θα κάνει, θα είναι με υποτροφία που έλαβε από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Η Ελένη Αδάμ που αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας σπούδασε για έξι χρόνια στο ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και αξιόλογο Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Βόλου και πήρε το πτυχίο της τον περασμένο Ιούλιο πετυχαίνοντας την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των αποφοίτων.

Η ίδια ήταν μεταξύ των τριών καλύτερων αποφοίτων που αξιολογήθηκαν από τον Έλληνα καθηγητή στις ΗΠΑ κ. Χρυσοχοΐδη που ήρθε στον Βόλο γι’ αυτό τον λόγο και έγινε δεκτή για την εκπόνηση του διδακτορικού της στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπου θα κάνει την έρευνά της σε εργαστήριο και θα αμείβεται.

Κυρίως, όμως, θα εμβαθύνει τις γνώσεις σε έναν κλάδο που γνωρίζεται ταχεία ανάπτυξη στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως και αναφέρεται στη σύνδεση της πληροφορικής με την ιατρική, ιδίως για την υποβοήθηση στην πραγματοποίηση πολύ λεπτών εγχειρήσεων, όπως είναι του εγκεφάλου.

«Επειδή μου αναγνωρίζουν το πτυχίο ως μάστερ αφού είναι πενταετών σπουδών, μπορώ να ξεκινήσω κατευθείαν το διδακτορικό. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που θα ξεκινήσω το διδακτορικό στις ΗΠΑ. Θα επεκτείνω τις γνώσεις μου και αυτό με χαροποιεί. Το βλέπω σαν μια νέα περιπέτεια στο ταξίδι της γνώσης» δήλωσε αρχικά η Ελένη Αδάμ.

Ερωτηθείσα για τις σπουδές της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, απάντησε πως «οι σπουδές στο Τμήμα είναι αρκετά δύσκολες, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα για να γίνεις πολύ καλός επιστήμονας και αποτελεσματικός στη δουλειά που θα κάνεις στο μέλλον. Οι καθηγητές μας προετοιμάζουν για να είμαστε ικανοί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προσκλήσεις του επαγγέλματος σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα επάγγελμα το οποίο διαρκώς εξελίσσεται».

Για το θέμα των επαγγελματικών προοπτικών σημείωσε πως υπάρχουν πολύ καλές εργασιακές προοπτικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ακόμη και στον Βόλο, ενώ και στο εξωτερικό το Τμήμα μας είναι άμεσα αναγνωρισμένο στον κλάδο των ηλεκτρολόγων και όχι μόνο.

Η ίδια θέλει να εξειδικεύσει τις γνώσεις της ως μηχανικός υπολογιστών στις εγχειρήσεις εγκεφάλου. «Είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται ιδιαίτερα στην ιατρική και παγκοσμίως. Με την εκπόνηση του διδακτορικού μου θα μπορώ να βοηθήσω τους γιατρούς να έχουν καλύτερα εργαλεία για να κάνουν την εγχείρηση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους ασθενείς. Ιδιαίτερα στους γιατρούς στις ΗΠΑ είναι πολύ χρήσιμη αυτή η ειδικότητα. Μάλιστα αυτή ήταν η πρόταση που μου έκαναν από την Αμερική για να ακολουθήσω στο διδακτορικό μου. Το ενδιαφέρον είναι πως αρχικά σκεπτόμουν να σπουδάσω γιατρός και να τώρα που ήρθε και συνδυάστηκε με την πληροφορική και την ψηφιακή τεχνολογία» κατέληξε η Βολιώτισσα επιστήμονας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το