Αθλητισμός

Πολύτιμη νίκη με ανατροπή για Ολυμπιακό 69-61 τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη

Κατάθεση ψυχής έκανε ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚ και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη με 69-61 για τη National League 2. Πρόκειται για μια πολύτιμη επιτυχία, καθώς διπλασίασε τις νίκες σε βάρος του συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν μόλις έναν βαθμό από τον αντίπαλό τους.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Γιώργος Κοσμάτος είχε μια ακόμη κακοτυχία να αντιμετωπίσει. Ο Παναγιώτης Λογοδότης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών».

Το γεγονός αυτό επηρέασε τους Βολιώτες, καθώς δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να προετοιμάσουν τον τρόπο με τον οποία θα κάλυπταν το κενό του Βολιώτη καλαθοσφαιριστή. Μέχρι να τον βρουν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη είχαν την πρωτοπορία στο σκορ.

Μετά το 14-11 οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «ηνία» και έφτασαν τη διαφορά μέχρι το +9 (20-29 στο 16’). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 31-37.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο, με την ψαλίδα να ανοίγει στους δέκα πόντους και μάλιστα δύο φορές (36-46 και 39-49). «Τα φίδια άρχιζαν να ζώνουν» τους γηπεδούχους, που έβλεπαν ένα ακόμη ροζ φύλλο να ξεγλιστρά από τα χέρια τους.

Γι’ αυτό πείσμωσαν και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπα. Με εξαιρετική άμυνα οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε λάθη. Έτσι η διαφορά άρχισε να μειώνεται και στο 36’ ο Πρέλεβιτς έβαλε τον Ολυμπιακό ξανά μπροστά με 58-57 μετά από αρκετά αγωνιστικά λεπτά.

Η «μηχανή» της ομάδας του Γιώργου Κοσμάτου με ηγέτη τον Νυδριώτη είχε πάρει μπροστά και δεν έλεγε να σταματήσει. Οι Θεσσαλονικείς έμοιαζαν αδύναμοι να αντιδράσουν και στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια πολύτιμη νίκη με 69-61.

Δεκάλεπτα: 16-18, 31-37, 49-54, 69-61.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοσμάτος): Νυδριώτης 20 (3), Δελεντζές 10, Στεφόπουλος 2, Μαλακόπουλος 6, Παρασχάκης, Πλεσιώτης 3 (1), Πρέλεβιτς 14 (2), Σπανόπουλος 6, Σιδηρόπουλος 3, Τζαλαβάρας 5.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ (Χατζηκυριακίδης): Καπλάνης 4 (1), Μασλαρινός 2, Γρηγοριάδης 2, Γεωργάκης 10, Ταζόπουλος 12, Ζλάκιος, Τεπετίδης 3, Κομματάς, Μεσκούρης 13 (2), Τσίγκας 15 (4) .

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δύο πρώην κρατούμενοι των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο επέστρεψαν στο Αφγανιστάν 20 χρόνια μετά τη σύλληψή τους

Δύο Αφγανοί πρώην κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή στο Γκουαντάναμο επέστρεψαν σήμερα στο Αφγανιστάν πάνω…

12 Φεβρουαρίου 2024

Παραδόθηκε ο συγκατηγορούμενος του τράπερ για την επίθεση στον 22χρονο Βολιώτη φοιτητή

Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται ο δεύτερος άντρας που, μαζί με τον τραπερ Ricta, κατηγορείται…

12 Φεβρουαρίου 2024

Επιστολή Δημ. Κουρέτα στον πρωθυπουργό για την 1η ΤΑΞΑΣ

Την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να προχωρήσει αφενός στην απάντληση των υδάτων από την περιοχή…

12 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΕ Βόλος: Έχει μείνει αξέχαστος σε πολλά παιχνίδια ο Πουλικίδης

Ανακοίνωση εναντίον του διαιτητή Πουλικίδη για τον αγώνα με την Κηφισιά εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.…

12 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΕ Βόλος: Έχουμε επιδείξει σεβασμό απέναντι σε όλους

Σε καταγγελία προχώρησε ο Ανδρέας Τετέι, ο οποίος υποστήριξε ότι κάποιος από την ομάδα του…

12 Φεβρουαρίου 2024

Γλυφάδα: Νεκρός ο δράστης – Βρέθηκε δίπλα του η καραμπίνα

Τέλος στη ζωή του φαίνεται πως έλαβε ο 70χρονος που εισέβαλε νωρίτερα στη ναυτιλιακή εταιρεία…

12 Φεβρουαρίου 2024