Τοπικά

Πολύπλευρες δράσεις στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο «Μιας νέας αρχής για τα ΕΠΑΛ»

Τρία σχέδια δράσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ» υλοποίησε την τρέχουσα σχολική χρονιά το 4ο ΕΠΑΛΚ Νέας Ιωνίας. Το σχολείο κατέθεσε τα σχέδια τα οποία εγκρίθηκαν από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, (ΝΟΗΣΙΣ).
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέργιος Ταχούλας τόνισε πως «Τα τρία σχέδια που υλοποιήθηκαν από το 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας είναι τα εξής:
Α) Τίτλος: «Θεατρική Ομάδα ΕΣΠΕΡΙΤΕΣ». Σκοπός της δράσης ήταν, με τη σύσταση Θεατρικής Ομάδας οι μαθητές μέσω δραστηριοτήτων θεατρικής έκφρασης και αντίστοιχα παιχνίδια, να ενταχθούν στη διαδικασία προετοιμασίας μιας θεατρικής παράστασης, να επιλέξουν από κοινού ένα θεατρικό κείμενο, να διανεμηθούν ρόλοι και να προσεγγιστεί σταδιακά η δημιουργία μιας παράστασης από όλες τις πλευρές. Η παράσταση πλαισιώθηκε από σκηνικά, κοστούμια και μουσική.


Β)Τίτλος: «Προφορικές Ιστορίες του Τόπου μας». Σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν η μόνιμη καταγραφή της ιστορικής μνήμης των συμπατριωτών μας μέσα από προσωπικές ιστορίες, βιώματα, διηγήσεις και η αποθήκευση αυτών των πληροφοριών σε ψηφιακά μέσα, έτσι ώστε να μείνει ιστορικά αναλλοίωτη ως παρακαταθήκη γνώσης και ιστορίας για τις επόμενες γενιές. Οι μαθητές εμπλούτισαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους για γεγονότα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που χαρακτήρισαν την πρόσφατη ιστορία του τόπου.
Γ)Τίτλος: «Παραγωγή Αιθέριων Ελαίων με Πράσινη Τεχνική». Σκοπός ήταν η συμμετοχή των μαθητών/ριών στη δράση στο πλαίσιο της οποίας έγινε παραγωγή αιθέριων ελαίων σε εργαστηριακή κλίμακα, με εφαρμογή της σύγχρονης μεθόδου Απόσταξης Μεθ’ Υδρατμών. Οι μαθητές/ήτριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στην πλούσια φαρμακευτική και αρωματική χλωρίδα της χώρας μας, έναν δυναμικό, παραγωγικό, αναπτυξιακό και εξωστρεφή τομέα. Επιπλέον απέκτησαν γνώσεις στους τρόπους κατεργασίας του ευαίσθητου φυτικού υλικού, στη διαδικασία παραγωγής αιθέριων ελαίων και στη χρήση τους. Τα αρωματικά φυτά συλλέχθησαν από τον βοτανόκηπο του σχολείου μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Με τη χρήση ειδικής αποστακτικής συσκευής με υδρατμούς, μίας τεχνικής «Πράσινης Χημείας» φιλικής προς το περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε παραγωγή αιθέριων ελαίων, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα εργαστήρια του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας στο σχολείο (καλλυντικά, θεραπευτικά και φαρμακευτικά σκευάσματα για τα εργαστήρια των ειδικοτήτων Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθών Φαρμακείου, Βοηθών Φυσικοθεραπείας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το