Τοπικά

Πολύωρες οι διακοπές ρεύματος στις Σποράδες – Σοβαρότερα τα προβλήματα από τον “Τηλέμαχο” στη Σκόπελο

O “Tηλέμαχος” υποχώρησε αφήνοντας πίσω του πολύωρες διακοπές ρεύματος στις Σποράδες και μετέτρεψε τους δρόμους σε “παγοδρόμια”. Στα ορεινά χωριά του Αλμυρού και στο ανατολικό Πήλιο, ο πάγος στους δρόμους δεν επέτρεψε τις ασφαλείς μετακινήσεις, όπως συνέβη σε Βένετο και Κεραμίδι.
Στην Αλόννησο απεγκλωβίστηκαν τρεις κτηνοτρόφοι στον Γέρακα και στη Σκόπελο δύο κτηνοτρόφοι στο Έλιος. Στον Λαύκο οι κάτοικοι είδαν να τρέχει νερό από τις βρύσες τους μετά από έξι ημέρες.

Η κατάσταση που βίωσαν οι κάτοικοι των Σποράδων δεν έχει καμία σύγκριση με τις ειδυλλιακές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο της χώρας. Πολύωρες διακοπές ρεύματος από το βράδυ της Δευτέρας και χαμηλές θερμοκρασίες, έκλεισαν τους κατοίκους στα σπίτια τους και νέκρωσε κάθε δραστηριότητα.
Η κακοκαιρία υποχώρησε χθες μετά τις 10 το πρωί, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες “πάγωσαν” το χιόνι, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολες οι μετακινήσεις. Τα σοβαρότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στη Σκόπελο όπου η κίνηση σε όλο το νησί διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες και το χιόνι στη Γλώσσα έφτασε το μισό μέτρο. Στη “Χώρα” του νησιού το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους.
Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισε η Σκόπελος, όπως και η Σκιάθος και η Αλόννησος, ήταν οι διακοπές ρεύματος.  Ωστόσο η Σκιάθος και η Αλόννησος δεν δέχτηκαν το μεγαλύτερο κύμα του χιονιά. Στην Αλόννησο απεγκλωβίστηκαν στον Γέρακα, όπου το χιόνι έφτανε τους 70 πόντους, αλλά στο Πατητήρι δεν ξεπέρασε τους 25. Χιόνι σκέπασε μέχρι και τη νησίδα της Κυρά Παναγιάς.
Στη Σκιάθο το χιόνι έφτασε τους 25 πόντους.  Ο δρόμος προς τις Κουκουναριές ήταν ανοιχτός και τα μηχανήματα έδιναν βάρος στον αποχιονισμό ορεινών περιοχών όπως Κατσαρού, Καλύβια, Πανόραμα όπου οι κάτοικοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους.  Δύσκολος ο αποχιονισμός και στην Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας.

Τα μηχανήματα που είχαν μισθώσει οι Δήμοι και η Περιφέρεια δεν σταμάτησαν να εργάζονται δύο 24ωρα.  Με την εμφάνιση του ήλιο επιχειρούσαν και υδροφόρες με θαλασσινό νερό, από σημεία που είχαν καθαριστεί από το χιόνι.
Συνθήκες παγετού επικράτησαν και σε όλο το ανατολικό Πήλιο και απαγορεύτηκε για μία ακόμη ημέρα η κίνηση των οχημάτων στην Επ. Οδό Χανίων – Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επ.Οδ. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό.
Από το απόγευμα της Δευτέρας χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν από Χάνια μέχρι Προμύρι. Σήμερα οι προβλέψεις δείχνουν νοτιάδες και χιονόνερο. Ανοιχτό θα είναι το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το