Αθλητισμός

Πολυνίκης σύλλογος ο ΝΟΒΑ – Κατέκτησε 3 χρυσά και ένα ασημένιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης

Η νέα γενιά των αθλητριών συγχρονισμένης κολύμβησης του ΝΟΒΑ εντυπωσίασε με την αγωνιστική παρουσία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων Β’ που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου. Με τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο ο βολιώτικος σύλλογος αναδείχθηκε πολυνίκης της διοργάνωσης, ενώ στη γενική βαθμολογία βρέθηκε στην 4η θέση.

Μπορεί ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης να κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία Κορασίδων Β’. Όμως την παράσταση έκλεψαν οι κοπέλες του ΝΟΒΑ που κέρδισαν τα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα, ενώ στο ενεργητικό τους καταγράφηκε και μία 2η θέση. Βέβαια, η μη συμμετοχή του συλλόγου στο Κόμπο λόγω μικρού αριθμού αθλητριών, τον έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία.

Το σημαντικό είναι πως ο ΝΟΒΑ εξακολουθεί να παραμένει στην ελίτ της συγχρονισμένης κολύμβησης και όπως φαίνεται θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμη από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες αθλήτριες έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.
Όσον αφορά τον βαθμολογικό πίνακα, ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης πρώτευσε με 205 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Πανσερραϊκός με 199 β., τρίτος ο Ν.Ο. Χανίων με 157 β., ενώ στην τέταρτη θέση κατετάγη ο ΝΟΒΑ με 154 β. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης με 147 β. και ο Νηρέας Χαλανδρίου με 132 β.

Η απονομή στο ομαδικό με τα κορίτσια του ΝΟΒΑ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Ο ΝΟΒΑ κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό και ένα ασημένιο στο Σόλο. Αναλυτικότερα:

Το Σάββατο ο βολιώτικος σύλλογος έκανε το «ένα-δύο» στο Σόλο, καθώς η Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος με 72,6766 β., ενώ η Ζωή Καράγγελου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 72,1810 β. Την τρίτη θέση στο αγώνισμα αυτό πήρε η Όλγα Σκαμνάκη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 68,4277 β.
Χθες Κυριακή τα κορίτσια του Κυριάκου Τάσιου τα σάρωσαν όλα. Στο Ντουέτο οι Ζωή Καράγγελου – Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη (αναπλ. Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα) του ΝΟΒΑ εκτέλεσαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που βαθμολογήθηκε με 72,5955 β. Φυσικά πήραν την 1η θέση και φυσικά το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο πήγε στις
Ελένη Βλαχάκη-Κωνσταντίνα Φιλέντα (αναπλ. Μιχαέλα Καραντινίδη) του Πανσερραϊκού με 68,3299 β. και το χάλκινο στις Μαρίνα Βασιλοπούλου-Όλγα Σκαμνάκη (αναπλ. Κωνσταντίνα Γιακαλή) του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 67,8522 β.

Η ομάδα του ΝΟΒΑ με τον προπονητή Κυριάκο Τάσιο

Επίσης, στον τελικό του Ομαδικού ο ΝΟΒΑ θριάμβευσε με τις Κωνσταντίνα-Δέσποινα Γρηγορίου, Ζωή Καράγγελου, Μελιτίνη-Κυριακή Ντόβα, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη και Ελένη Φράγγου που βαθμολογήθηκαν με 69,4658. Έτσι, κατέκτησε μία ακόμη 1η θέση-χρυσό μετάλλιο, δίνοντας μεγάλη χαρά στους ανθρώπους του. Το ασημένιο πήραν τα κορίτσια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 67,4360 β. και το χάλκινο ο Πανσερραϊκός με 66,5390 β.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο Κόμπο, που ο ΝΟΒΑ δεν μετείχε, πρώτευσε ο Πανσερραϊκός με71,7333 β. και ακολούθησαν οι ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 70,6000 β. και Ν.Ο. Χανίων με 69,9000 β.
Τέλος, στις Φιγούρες (που δεν δίνονται μετάλλια) που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, οι αθλήτριες του ΝΟΒΑ και πάλι εντυπωσίασαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ είχαν τέσσερις παρουσίες στην πεντάδα. Αναλυτικά οι θέσεις τους: Παγώνη Ευθαλία- Δέσποινα 1η, Καράγγελου Ζωή 2η, Ουρανίτσα Δήμητρα 3η, Φράγκου Ελένη 5η, Γρηγορίου Κωνσταντίνα 7η, Ντόβα Μελίνα 35η, Καραγιάννη Ιφιγένεια 101η.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το