Ελλάδα

Πολυχρονόπουλος: «Θα απολογηθώ μόνο στη Δικαιοσύνη και σε όσους έχουν βάλει έστω ένα ευρώ»

Παραμένει στον «Άλλο Άνθρωπο», μαγειρεύοντας μερίδες φαγητού ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι θα λογοδοτήσει μόνο στη Δικαιοσύνη και στους ανθρώπους που τόσο χρόνια στηρίζουν από το υστέρημα τους την κοινωνική κουζίνα.
«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στη δικαιοσύνη, όταν με καλέσει, και στους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθούν, και τον κόσμο που πίστευε και πιστεύει σε μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος το Νίκος Αλεξανδρής επέμεινε στην αθωότητα του πελάτη του και πρόσθεσε ότι «είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες».

«Είμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είναι υπερβολή ότι ήρθαν 200 άνθρωποι να φάνε, να πιούν ένα ποτήρι νερό και να πάνε τουαλέτα. Είναι μεγάλη ροή και διαρκώς αυξανόμενη. Και ο Πολυχρονόπουλος μας είπε ότι ξαναέρχονται εθελοντές να βοηθήσουν. Θεωρώ ότι δεν θα πλήξει τον ”Άλλον Άνθρωπο”», συνέχισε κι εκτίμησε ότι η κοινωνική κουζίνα δεν θα πληγεί από τις έρευνες κι ότι ο Πολυχρονόπουλος θα βγει πάλλευκος από τις έρευνες.

Άφησε απλήρωτους του λογαριασμούς σε διαμέρισμα που του είχαν παραχωρήσει
Εντωμεταξύ μια νέα καταγγελία έρχεται στη δημοσιότητα από πολίτη που είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα του σε μία άπορη μητέρα μετά από έκκληση που είχε κάνει ο Πολυχρονόπουλος.

«Το καλοκαίρι του 2020 είχα μια υπόγεια γκαρσονιέρα, 29 τμ και είδα μια ανάρτηση του Πολυχρονόπουλου που έδειχνε μια μαμά από το Κογκό ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο να κρατάει ένα μωράκι, χωρίς να έχει που να μείνει. Θυμάμαι ότι ήμουνα στην παραλία και επιτόπου του στέλνω μήνυμα. ‘Έχω ένα διαμέρισμα, το οποίο είναι κλειστό εδώ και κάμποσα χρόνια και θέλει κάποιες επιδιορθώσεις και μπορώ να σας το παραχωρήσω. Δε θέλω ενοίκιο, αλλά εννοείται θα αναλάβετε τους λογαριασμούς. Και έτσι έγινε», είπε η γυναίκα.

Λίγο καιρό αργότερα της ήρθε ένα ειδοποιητήριο για οφειλές 1.972 ευρώ ΕΥΔΑΠ «με ”ζώσαν” τα μαύρα φίδια. Τον έψαχνα 2,5 χρόνια. Στα τηλέφωνα δε μου απαντούσε, στα μηνύματα, στο messenger, στις δύο σελίδες, στα sms, στο κινητό που είχα δε μου απαντούσε κανένας. Μου είχε γυρίσει το μάτι. Την επόμενη μέρα, αφού μου ήρθε το εξώδικο πήγα στην ΕΥΔΑΠ. Έκανα διακανονισμό και επιτόπου πήγα στο σπίτι μου και άλλαξα και κλειδαριά».

Τελικά, όπως είπε μετά από 2,5 χρόνια πήγε σε μια εκδήλωσή που ήταν παρόν και ο Πολυχρονόπουλος και τις έδωσαν ένα χρηματικό ποσό για τους λογαριασμούς που είχαν αφήσει απλήρωτους. Η συμπεριφρά του, ωστόσο, κλόνισε την πίστη σε αυτά τα εγχερήματα.

«Μαζί με ένα φίλο μου τη μέρα που έκοβε μια πίτα να τον βρω. Και εκείνη τη μέρα μου έδωσαν 2.600 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ. Τη ΔΕΗ την είχα κόψει το 2023 στις αρχές, γιατί είχε φτάσει ένας λογαριασμός 800 ευρώ και με παίρναν συνεχώς τηλέφωνο από τη ΔΕΗ. Δηλαδή πας να εμπιστευτείς και τελικά λες καλά είμαστε τόσο ελεεινοί άνθρωποι; Δηλαδή εμένα με έχει προβληματίσει πάρα πολύ αυτό, όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που δείχνω στους ανθρώπους, γιατί με αυτό πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή. Και δε θέλω και να το αλλάξω».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σε απελπισία οι εποχικοί εργαζόμενοι: Επίδομα για 3 μήνες και τον χειμώνα… δανεικά

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στη χώρα μας, που αναγκάζονται να ζουν με…

13 Μαρτίου 2024

Νέα απάτη μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο – Πάνω από 3.000 ευρώ η λεία των απατεώνων

Μια ακόμα υπόθεση διαδικτυακής απάτης η οποία και διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές, σημειώθηκε στη…

13 Μαρτίου 2024

Αχ. Μπέος: Αυτή είναι η Ελλάδα της διαπλοκής και των συμφερόντων

Ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, με προσωπική του δήλωση σε μέσο κοινωνικής…

13 Μαρτίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Τι να κάνετε αν ο χαρταετός μπλεχτεί σε καλώδια – Οδηγίες από τον ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ δίνει χρήσιμες οδηγίες για το πέταγμα του χαρταετού καθώς η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει.…

13 Μαρτίου 2024

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών ο 69χρονος για γενετήσιες πράξεις σε 38χρονη με νοητικά προβλήματα

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 69χρονο που καταδικάστηκε για…

13 Μαρτίου 2024

Η ΔΕΕΠ Μαγνησίας για τις ευρωεκλογές

Κάλεσμα ψήφου για τις ευρωεκλογές απευθύνει η ΔΕΕΠ Ν. Μαγνησίας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα…

13 Μαρτίου 2024