Τοπικά

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη στις Σποράδες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Τρίτη στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη επικαιροποιείται το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας των φορέων, ενώ παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00.
Υπενθυμίζεται ότι ισχύει: 1. καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε (α) περιοχές NATURA, (Β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και 2. καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το