Τοπικά

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη στη Μαγνησία – Περιπολίες και απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση

Συντονισμένες ενέργειες, περιπολίες, απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκριμένες περιοχές και επιφυλακή αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας καθώς για αύριο ισχύει δείκτης κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) για το ηπειρωτικό τμήμα του νομού. Όπως ανέφερε η αντιπεριφέρειαρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, αν συνεχιστεί ο ίδιος βαθμός επικινδυνότητας και αύριο θα συνεχιστούν τα μέτρα που θα αποφασιστούν σήμερα.
«Θα υπάρχει συντονισμός όλων με την Πυροσβεστικής. Ο Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν σχέδιο εκκένωσης. Από τους 8 στη Μαγνησία έχουν παραδώσει σχέδια οι τέσσερις» σημείωσε.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Γιώργος Βλόντζος τόνισε ότι η πυροσβεστική θα αναπτύξει επιπλέον περιπολικά σε Σωρό, Μελισσάτικα, στο πυροφυλάκιο Νεοχωρίου και δύο μηχανές θα περιπολούν στο βορειοανατολικό Πήλιο. Ένα περιπολικό της Πυροσβεστικής Δρυμώνα θα βρίσκεται στη θέση Καράβα κοντά στο αεροδρόμιο Αγχιάλου, ένα στην Ανάβρα και ένα περιπολικό θα βρίσκεται στη διασταύρωση Καστρί-Βρωμονέρι- Κατηγιώργης.
Όπως αναφέρθηκε θα αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δάσος Κουρί, στην Γορίτσα και στον Αγιο Ονούφριο. Ο κ. Βλόντζος ζήτησε ενίσχυση με περιπολίες και από το Δασαρχείο αλλά και οχήματα για περιπολίες σε Αλυκές, Γορίτσα και Πευκάκια από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

«Ότι υδροφόρα οχήματα υπάρχουν από τους δήμους πρέπει αύριο να είναι επανδρωμένα και γεμάτα νερό» τόνισε. Παρακάλεσε να είναι σε επιφυλακή το προσωπικό των δήμων και κάλεσε και τη ΔΕΗ να είναι σε επιφυλακή για να μπορεί να επέμβει άμεσα.
O Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ανταπόκριση εντός 10λέπτου και να είναι παντού στον νομό διάσπαρτα χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες.
Toνίστηκε ακόμη ότι πρέπει να φτάσει το μήνυμα της επικινδυνότητας σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους καθώς κάποιες φορές προκαλούνται από εργασίες του φωτιές. Ο Αθ. Καλαμπόκας σημείωσε ότι η αστυνομία θα υπερβεί εαυτόν αν χρειαστεί ενώ ο Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων πρόσθεσε ότι εκτός από την Κουκουράβα το δεύτερο όχημά τους θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στη βάση της Λέσχης ενώ ένα τρίτο θα κάνει περιπολία στο Νότιο Πήλιο.
Αναφέρθηκε ακόμη ότι υπάρχει σχέδιο και εθελοντές από το Λιμεναρχείο αν χρειαστεί έρευνα και διάσωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το