Αθλητισμός

Πολύ καλή εμφάνιση της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων

Αξιοπρεπέστατη ήταν η εμφάνιση της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) και διεξήχθη από 26/12 έως 28/12/2020 με τη συμμετοχή 49 ομάδων από 41 σωματεία από όλη την Ελλάδα (τα σωματεία είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν με 2 ομάδες).

Η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου με μέσο όρο ELO παικτών 1068, παρόλο που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατάφερε με το καλημέρα της διοργάνωσης να κάνει την έκπληξη και νίκησε την πολύ πιο ισχυρή ομάδα ΑΟ Κάισσα Χανίων (μέσος όρος ELO παικτών 1344), με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αγωνίζεται συνεχώς με δυνατότερους αντιπάλους, από τους οποίους τελικά κατάφερε να αποσπάσει μία ακόμη νίκη και μία ισοπαλία χάνοντας μάλιστα κάποιους αγώνες ακριβώς στο νήμα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Μπουγάς Γεώργιος που νίκησε και στα 7 παιχνίδια που αγωνίστηκε όπως και ο Παπαγεωργίου Βασίλειος που και αυτός νίκησε στα 3 παιχνίδια που αγωνίστηκε.
Εξαιρετικά τα πήγαν τα κορίτσια της ομάδας με την μικρή Καραμπίνα Ουρανία στην πρώτη της συμμετοχή σε επίσημους αγώνες να συγκεντρώνει 3,5 βαθμούς σε 7 αγώνες με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες και τη Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα να συγκεντρώνει επίσης 3,5 βαθμούς σε 7 αγώνες με 3 νίκες και 1 ισοπαλία με αντιπάλους ισχυρότερες από αυτή.

Τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας έπαιξαν πολύ καλές παρτίδες απέναντι σε πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν εξαιρέσουμε την θαυμάσια νίκη του Φαράντου Βασίλειου επί ισχυρότερου αντιπάλου, με τον Ραφτόπουλο Εμμανουήλ να είναι ο μεγάλος άτυχος αφού σε 3 τουλάχιστον αγώνες του, όπου στη χειρότερη περίπτωση είχε ισόπαλο αποτέλεσμα, αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με το διαδίκτυο στα τελευταία δευτερόλεπτα και έχασε από χρόνο, πράγμα που επηρέασε την ψυχολογία του στη συνέχεια.
Στις 3 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας τερμάτισαν κατά σειρά οι Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας, η Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και η Σ.Α. Χανίων 1.

Η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου αγωνίστηκε με τους εξής σκακιστές:
Κατηγορία παίδων Κ16 – Ραφτόπουλος Εμμανουήλ
Κατηγορία κορασίδων Κ16 – Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα
Κατηγορία παίδων Κ14 – Φαράντος Βασίλειος
Κατηγορία παίδων Κ12 – Παπαγεωργίου Γεώργιος
Κατηγορία κορασίδων Κ12 – Καραμπίνα Ουρανία
Κατηγορία παίδων Κ10 – Μπουγάς Γεώργιος
Αναπληρωματικός κατηγορία παίδων Κ14 – Παπαγεωργίου Βασίλειος

Όλα τα αποτελέσματα και τα στατιστικά αγώνων στο http://chess-results.com/tnr544317.aspx?lan=1
Οι παρτίδες των αγώνων βρίσκονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα tornelo, όπου διεξήχθη το πρωτάθλημα.
Νέα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://vchessacademy.gr
Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και για τα διαδικτυακά τουρνουά που διοργανώνονται αυτή την περίοδο, λόγω κορονοϊού, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το