Τοπικά

Πόλος έλξης η Ζαγορά για πολλά σχολεία

Σε πόλο έλξης σχολείων μετατρέπεται σταδιακά η Ζαγορά μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής που είναι σε εξέλιξη, καθώς τουλάχιστον 20 σχολεία από Θεσσαλονίκη και Αθήνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να επισκεφθούν την περιοχή και να γνωρίσουν από κοντά τον Συνεταιρισμό «Ζαγορίν» και τα άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

Για τη Ζαγορά δημιουργείται μια νέα προοπτική για την ανάδειξη του μαθητικού τουρισμού. Και πέρα από τις υποδομές που διαθέτει όσον αφορά στα ξενοδοχεία και τα άλλα ιστορικά μνημεία, σχεδιάζεται να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι, όπως εκθετήριο, αλλά και κέντρο για την ιστορία του συνεταιριστικού κινήματος.

Ο δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Κυριαζής Παπούλιας τόνισε πως «ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής που πραγματοποιούμε στο πλαίσιο των 100 χρόνων του Συνεταιρισμού πάει πολύ καλά. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως υπάρχουν πολλά σχολεία που θέλουν να έρθουν εκδρομή στη Ζαγορά για να δουν τον Συνεταιρισμό και τα άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Και αυτό αποτελεί μια νέα προοπτική για τη Ζαγορά, καθώς θα δημιουργήσουμε ένα καινούριο κοινό καταναλωτών που θα γνωρίσουν τον Συνεταιρισμό. Για τον εμπλουτισμό των χώρων με διάφορες θεματικές θέλουμε να δημιουργήσουμε και ένα εκθετήριο, αλλά και ένα κέντρο για την ιστορία του συνεταιριστικού κινήματος. Το εκθετήριο θα περιλαμβάνει τα αγροτικά προϊόντα, τις εκδόσεις, τα διαφημιστικά έντυπα».

Και συμπλήρωσε πως τα σχολεία που θα εκδράμουν στη Ζαγορά, μπορούν να επισκέπτονται μεταξύ άλλων το Δημοτικό Σχολείο, τον Συνεταιρισμό, τη Βιβλιοθήκη και άλλα αξιοθέατα. Επίσης υπάρχει σκέψη να πηγαίνουν και σε κάποιο αγρόκτημα.

Ο κ. Παπούλιας διδάσκει πολλά χρόνια στο σχολείο και τόνισε πως «τα παιδιά ενδιαφέρονται για την εκπαίδευσή τους και είναι ευαισθητοποιημένα με την εξέλιξη του Συνεταιρισμού. Μάλιστα, επειδή ο πρώτος πρόεδρος του Συνεταιρισμού ήταν δάσκαλος, εμείς ως σχολείο θα κάνουμε και ένα σχετικό αφιέρωμα».

Η αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Δέσποινα Βαρούτα ανέφερε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον μαθητικό διαγωνισμό του Συνεταιρισμού και ήδη έφτασαν τα πρώτα έργα από την Κομοτηνή και τον Έβρο. Πολλά σχολεία θέλουν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και άλλους χώρους.

Επισήμανε μάλιστα πως μετά από το τριήμερο εκδηλώσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν επισκεφθεί την περιοχή με πολλά τηλεοπτικά γυρίσματα και άλλες προβολές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το