Οικονομία

Πολωνία: Ξετρελάθηκαν με τα ελληνικά προϊόντα σε έκθεση τουρισμού – Δοκίμασαν 5 τόνους φέτα

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Πολωνών για την Ελλάδα και τη γαστρονομία της, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην αυξημένη επισκεψιμότητα της έκθεση τουρισμού και γαστρονομίας, Grecka Panorama και Greek Food Show που έλαβε χώρα, 1 & 2 Δεκεμβρίου στην Πολωνία.
Όπως τονίζει η διοργανώτρια εταιρία North Events, η έκθεση στο κέντρο της Βαρσοβίας και το Εθνικό Στάδιο PGE Narodowy, ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς συγκέντρωσαν 9.380 επισκέπτες φέτος, καταρρίπτοντας τις περυσινές μετρήσεις.

Περισσότερους από 5 τόνους ελληνικής φέτας, 15 τόνους ελληνικό ελαιόλαδο και 20 τόνους ελληνικές ελιές είναι μερικά μόνο από τα αξιοσημείωτα νούμερα που καταγράφηκαν σε όγκο πωλήσεων για τους εκθέτες της Greek Food Show.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την ίδια στιγμή, χιλιάδες δενδρύλλια ελιάς από την Πελοπόννησο έγιναν ανάρπαστα από τους Πολωνούς, καθώς μοιράζονταν σε διαδραστικά events και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Ειδικά η Περιφέρεια Ηπείρου είχε μεγάλη παρουσίαση και εκπροσώπηση για τον τουρισμό και τα προϊόντα της, καθώς μαγειρεύονταν και προσφέρονταν παραδοσιακές συνταγές με λουκουμάδες και τραχανά.

Αντίστοιχα πολύ μεγάλη προσέλευση είχε το 16ο ετήσιο τουρνουά τάβλι που διοργανώνει κάθε έτος ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επιχειρηματιών «ΕΡΜΗΣ», με δεκάδες Πολωνούς να διαγωνίζονται σε ένα από τα πλέον παραδοσιακά και αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια των Ελλήνων. Για πρώτη φορά η έκθεση παρουσίασε φέτος τον ελληνικό οίνο με σπουδαίους εκπροσώπους του, όπως επίσης και σεμινάρια οίνου για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Το 2019, όπως τονίζεται, είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ελληνο-πολωνικών διπλωματικών σχέσεων και ήδη είναι υπό συζήτηση η διοργάνωση ενός μεγάλου «roadshow» σε μεγάλα κέντρα και προορισμούς και των δύο χωρών για την ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο λαών.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το